Aktualizované Jaroslav Dodok Krimi

AKTUÁLNE: Požiar vo Zvolene: Chemici kontrolujú ovzdušie!

Požiar, ktorý vypukol tesne pred ôsmou hodinou ráno, vystrašil Zvolenčanov. Oheň vznikol v sklade horľavých kvapalín, na mieste zasahuje viac ako 30 hasičov! Vieme podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku AKTUÁLNE: Požiar vo Zvolene: Chemici kontrolujú ovzdušie!
Zdroj: Dnes24.sk

Hustý dym, ktorý sa niesol ponad paneláky ľudí okamžite vystrašil, z prvých fotografií totiž nebolo jasné či ide o požiar bytovky alebo skladu. Podľa informácii našej čitateľky Zuzany Rapkovej išlo o požiar skladu na Lieskovskej ceste. Túto informáciu potvrdila aj Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Požiar v sklade horľavých kvapalín o rozlohe asi 50 × 50 metrov likviduje 30 hasičov. Na mieste zasahujú hasiči zo Zvolena, Banskej Bystrice, Pliešoviec, Žiaru nad Hronom, Krupiny, Veľkého Krtíša a Rimavskej Soboty s 15 kusmi hasičskej techniky.

Podľa fotografií našej čitateľky Zuzany Farkasovej, ktoré nám zaslala do redakcie, vidno hustý dym. Zvolenčania začali na sociálnych sieťach okamžite diskutovať či nejde o nebezpečné látky. Prezídium Hasičského a záchranného zboru uviedlo, že na miesto udalosti vyslali chemické laboratórium civilnej ochrany na kontrolu ovzdušia. Či experti vo vzduchu niečo našli, zatiaľ neinformovali.

,,Mamina robí vedľa vo firme. Teraz mi volala, že u nich boli policajti. Že si majú okná zatvoriť," zdôraznila čitateľka. Situáciu preto aj naďalej monitorujeme. Ďalšie informácie zverejníme na našej stránke Zvolen24.sk.

Požiar o Zvolene AKTUÁLNE
5
Galéria
Foto: Zuzana Rapková
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM