Marcel Mojžiš Hokej

Aktuálne zo zimáku: Zvolenčanom pomôže nový brankár

Klub HKM Zvolen oznámil horúce novinky. Hokejisti spod Pustého hradu pred novou extraligovou sezónou získali posilu na brankárskom poste. Po odchode Adama Trenčana sa vedenie tímu dohodlo na angažmáne s odchovancom Marekom Šimkom.

Dvadsaťštyriročný gólman pôsobil naposledy v MHC Martin, kde odchytal 45 zápasov s úspešnosťou zákrokov 91,6 percent a priemerom 3,01 gólov na zápas. „S Marekom sme podpísali ročnú zmluvu. Adam Trenčan požiadal o ukončenie zmluvy, keďže jeho ambície presahujú rámec slovenskej extraligy,“ uviedol generálny manažér klubu Milan Čanky.

Zakorčuľujú si pre dvadsiatku[/si­ze][/color]

Pod Pustým hradom sa v najbližšom období nebude pripravovať ani trojica hokejistov, ktorá dostala pozvánku do tréningového kempu hokejistov HK Orange 20. Tréner dvadsiatky Ernest Bokroš povolal do Námestova dvojicu obrancov – Michala Pospíšila a Zdenka Tótha i útočníka Viktora Fekiača. Ďalší korčuliar HKM Andrej Urgas figuruje zatiaľ medzi náhradníkmi.

Už koncom mája sa do tímu vrátil odchovanec Michal Chovan, ktorý minulú sezónu odštartoval v českom Třinci, neskôr hosťoval v extraligovom Poprade, no ročník sa preňho predčasne skončil v dôsledku zranenia. „Teším sa, že sa vraciam opäť do Zvolena. Verím, že sa uchytím a budem mať dobrú sezónu,“ uviedol Chovan po podpise zmluvy. „Musím poklepať na drevo, zdravotne som na sto percent v poriadku. Len si priať, aby to tak bolo čo najdlhšie.“

Šúrek v príprave[/si­ze][/color]

Vo Zvolene je od začiatku tohto týždňa aj český útočník Michal Šúrek. Dvadsaťpäťročný center pôsobil v minulej sezóne v prvoligovej Dukle Senica, v drese ktorej nazbieral v 44 dueloch 35 bodov (15+20). „Michal je u nás v príprave, zmluvu sme ale zatiaľ ešte neuzavreli,“ dodal Čanky.

zvolen24.sk/tasr Foto: hkmzvolen.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM