Stanislav Černák Iné športy

Americký futbal: Zvolenským Patriotom sa darilo na východe republiky

Hráči amerického futbalu Zvolen Patriots sa v Slovenskej lige amerického futbalu naladili na víťaznú vlnu. S tromi víťazstvami a skóre 89:12 momentálne na postupovej pozícii do Final Four.

Ilustračný obrázok k článku Americký futbal: Zvolenským Patriotom sa darilo na východe republiky
Zdroj: Dnes24.sk

Na štvrté kolo Slovenskej ligy amerického futbalu vycestovali hráči tímu Zvolen Patriots do metropoly východu Košíc v redukovanej zostave 18 hráčov, keď pre zranenie kolena nemohli nastúpiť Lukáš Kopčan a bývalý juniorský reprezentant v rugby z Litvy, Edas Kundrotas. Usporiadateľom tzv. Cassovia Bowlu bol nováčik v lige Cassovia Steelers.

Oba zápasy na nulu

Zvolenčania sa v bojoch o postup do finálovej štvorky stretli s tímom Nitra Knights a už spomínaným mužstvo oceliarov. V prvom zápase zvíťazili nad Nitrou v pomere 18:0, keď sa podarilo dvakrát skórovať Dominikovi Gondovi, po perfektne odohratých behových hrách a jeden touch down si po zachytení passovej prihrávky pripísal na svoje konto Jaroslav Praženica. Keďže bezchybne fungovala aj defenzíva mužstva, svietila po zápase na ukazovateli skóre na konte Patriotov nula.

Druhý zápas s Cassoviou Steelers nasledoval po krátkej, len desať minútovej prestávke, ale na výkon rozbehnutých Zvolenčanov to malo malý vplyv a to v podobe „len“ jedného touch downu Dominika Gondu v prvom polčase. V druhom polčase však bolo na ihrisku už len jedno mužstvo. Patrioti drvili súpera tvrdou hrou v obrane a útočná formácia na čele s quarter backom Michalom Markom skórovala jeden touch down za druhým. Okrem Gondu sa na vysokom víťazstve 34:0 podieľali Martin Badinka, Tomáš Novák a Michal Hanuska. V druhom polčase dostali šancu aj náhradníci z lavičky Jozef Dvorščák, Peter Mihalovič, Filip Čupka a po doliečenom zranení členka sa vrátil do zostavy aj druhý zvolenský quarter back Michal Rovňan.

Šanca na Final Four

Po víťazstve nad Banskou Bystricou Daemons 37:12 v druhom kole, sú zvolenskí Patrioti s tromi víťazstvami a skóre 89:12, na výbornej postupovej pozícii do Final Four. V domácom turnaji, ktorý sa uskutoční 15. júna si Patrioti na ihrisku dopravnej priemyslovky zmerajú sily s tímami Smolenice Eagles a Žilina Wariors.

Foto: Zvolen Patriots

Zdroj: Zvolen Patriots/Global24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM