Martin Károly Rôzne

Asi 500 lekárov sa podporovalo, že s výpoveďami vydržia

Banská Bystrica 29. novembra - S výkrikmi "my sa nedáme" a "vydržíme", končilo dnešné celoslovenské stretnutie lekárov a ich priaznivcov na záchranu slovenského zdravotníctva, ktoré na námestie pred Rooseveltovu nemocnicu v Banske

Takmer 500 účastníkov zapálilo na blízkej fontáne sviečky a kahance na znak umierajúceho slovenského zdravotníctva.

Pred zhromaždením okrem predsedu LOZ Mariána Kollára vystúpili aj zástupcovia lekárskych odborov z viacerých slovenských nemocníc, ktorých sa týka núdzový stav, vyhlásený vládou SR.

Hovorili najmä o tom, že na choré slovenské zdravotníctvo upozorňovali kompetentných už dlho. Ich posledný krok – podanie výpovedí, bol len vyústením stavu, ktorý sa dlhodobo neriešil.

Naša akcia začala a dúfam, že aj skončí tak, aby občan dostal čo najlepšiu starostlivosť,“ uviedol Kollár pred auditóriom. Podľa neho vláda SR tým, že vyhlásila núdzový stav len ukázala, aký je jej skutočný vzťah k lekárom. „Nejde len o už známe požiadavky lekárov, ale aj o to, ako si spoločnosť váži toho, kto prinavracia zdravie a zachraňuje ľudské životy,“ pripomenul.

Na konci svojho vystúpenia uistil všetkých, že lekári budú vždy tam, kde by mali byť. „Budeme pri tých, ktorí to od nás očakávajú. Ale na druhej strane nikdy neprestaneme bojovať za to, čo nám patrí,“ povedal.

Zdroj a foto: TASR

Lekari BB
22
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM