Martin Károly Rôzne

Autobusová stanica pod dohľadom ďalších kamier

Už niekoľko rokov je veľkým pomocníkom Mestskej polície vo Zvolene kamerový bezpečnostný systém. Najnovšie už kamery monitorujú aj exteriérové priestory Autobusovej stanice. Zvolen24.sk o tom informoval viceprimátor mesta Juraj Družbacký.

V súčasnej dobe sú bezpečnostné kamery nainštalované na Námestí SNP, na križovatke ulíc Kozáčekovej a Trhovej, ďalšia sníma ulice Kozáčekovu, Jiskrovu a Hviezdoslavovu. Autobusová stanica bola síce doteraz tiež monitorovaná kamerovým systémom, ale týkalo sa to len hlavnej odbavovacej budovy. Rozľahlé nástupištia pod kontrolou neboli a práve tam vznikali problémy s rôznymi živlami, ktoré často obťažovali cestujúcich čakajúcich na svoje spoje. Najmä v nočných hodinách sa cestujúci a ľudia prechádzajúci okolo necítili bezpečne.

V budúcom roku plánuje Mesto Zvolen rozšíriť a modernizovať aj monitorovacie stredisko kamerového systému v budove mestskej polície. „Rozšírenie tohto strediska si vyžiadal stále sa zvyšujúci počet kamier a skvalitnenie monitorovania vo vytipovaných lokalitách mesta, kde sa združuje najviac ľudí,“ povedal Juraj Družbacký a dodal: „Ide nám najmä o bezpečnosť obyvateľov, ale aj o dodržiavanie poriadku v meste.

Text, foto a video: Martin Mázor

Autobusová stanica pod dohľadom ďalších kamier
1
Galéria
Kamerovy system
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM