Stanislav Černák Rôzne

Až 9 ľudí si prevzalo významné ocenenia: TU sú mená držiteľov cien primátora

Najväčším bohatstvom každej krajiny, každého mesta sú ľudia. Aj to rezonovalo na odovzdávaní cien primátora v Detve. Pozrite si mená ľudí, ktorým sa dostalo významnej pocty.

Ilustračný obrázok k článku Až 9 ľudí si prevzalo významné ocenenia: TU sú mená držiteľov cien primátora
Zdroj: Dnes24.sk

Opätovne zvolený primátor podpolianskeho mesta Detva – Ján Šufliarský udelil udelil cenu Ladislavovi Golianovi za dlhoročnú aktívnu prácu v oblasti športu, reprezentáciu Detvy na Slovensku i v zahraničí. Významná pocta sa ušla aj Márii Golianovej za dlhoročnú aktívnu a obetavú prácu v prospech seniorov mesta Detvy. Cenu si odniesla aj Agáte Hlinicová za významné výsledky v pedagogickej práci a v oblasti ľudových umeleckých remesiel.

Medzi ocenenými boli aj Mária Lepiešová za celoživotnú, obetavú pedagogicko-výchovnú prácu, Anna Pivolusková za dlhoročnú záslužnú prácu v oblasti zdravotníctva a verejnú angažovanosť. Mária Sarvašová za dlhoročnú, aktívnu a obetavú prácu v prospech seniorov mesta Detvy. Soňa Strelcová za dlhoročnú aktívnu a obetavú činnosť v ZPOZ-e a v prospech seniorov mesta Detvy. Pavol Valocka za dlhoročnú záslužnú práce v Dobrovoľnom hasičskom zbore a verejnú angažovať. Štefan Závodný za aktívnu a obetavú prácu v prospech seniorov mesta Detvy a dlhoročnú, záslužnú prácu s mládežou v hádzanej.

Primátor Šufliarský udelil Cenu primátora mesta Detva in memoriam Ondrejovi Krnáčovi za uchovávanie tradičného detvianskeho ľudového umenia a šírenie dobrého mena Detvy vo svete. Toto ocenenie prebral jeho brat Ján Krnáč.

„Vážení laureáti, pred vami všetkými sa dnes skláňam s hlbokou úctou, spolu s obyvateľmi nášho mesta,“ uviedol Ján Šufliarský. Tento slávnostný akt označil ako najvhodnejšiu príležitosť, aby mesto ocenilo prínos, obetavosť, tvorivé činy a úspechy tých, ktorí si to vrchovato zaslúžia. „Zo svojej skromnosti neradi rozprávajú o svojich úspechoch, ale hovoria za nich výsledky v oblasti rozvoja mesta, hospodárskej, spoločenskej, zdravotnej, kultúrnej, či športovej. Pre naše mesto a našu spoločnosť odviedli kus práce a zanechali viditeľné stopy,“ dodal primátor.

V Detve rozdali ceny primátora
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM