Martin Károly Rôzne

B.ŠTIAVNICA: Mladí ľudia vyrábajú zo starých sudov pece pre bezdomovcov

Banská Štiavnica 2. marca - Na pece pre bezdomovcov menia mladí ľudia, účastníci medzinárodného workshopu Art Of recycling v Banskej Štiavnici staré, nepotrebné plechové sudy. Cieľom týždňového workshopu je upozorniť najmä mladých ľudí na to, aby sa

Z nepotrebného odpadu na užitočné veci však účastníci podujatia nemenia len sudy, ale aj plast, papier a ďalší odpadový materiál, ktorý zozbierali už niekoľko týždňov pred tým. „Takzvaným servítkovaním menia napríklad plastové fľaše na dekoratívne steny, alebo zo starého papieru vytvárajú kabelky,“ povedala TASR koordinátorka projektu Jarmila Lipková.

Na akcii sa podieľa takmer 30 mladých ľudí zo Slovenska, Slovinska, Talianska, Grécka, Nemecka a Anglicka. Iniciátorom projektu je združenie Mládež Európy, ktoré pracuje pri Centre voľného času – JUNIOR v Banskej Bystrici. Príspevok na workshop získali prostredníctvom programu Európskej únie Mládež v akcii.

Súčasťou projektu je aj zapojenie miestnej komunity do aktivít, ktoré súvisia s workshopom a tiež výstava vytvorených výrobkov.

Zdroj: TASR ilustračné foto: žiar24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM