Martin Károly Rôzne

B.ŠTIAVNICA: Výstava My sa nevieme sťažovať nahlas prináša takmer 500 prác

Banská Štiavnica 19. apríla (TASR) - Takmer pol tisícky výtvarných prác s ekologickou tematikou uvidia návštevníci výstavy, ktorú otvoria dnes v Slovenskom banskom múzeu - Galérii Jozefa Kollára v Banskej Štiavnici. Ich autormi sú deti a študenti mat

Ako TASR povedala kurátorka výstavy Marta Kováčová, súťaž je zameraná na ochranu prírody, ekológiu a enviromentálnu výchovu. Tento rok je hlavnou témou Medzinárodný rok lesov. „Do súťaže sa zapojilo 43 škôl, okrem Slovenska aj z Českej republiky a Rumunska. Ceny najlepším v troch kategóriách odovzdajú dnes predpoludním,“ uviedla k výstave kurátorka.

Organizátormi sú okrem Galérie J. Kollára aj Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) – Pohronské osvetové stredisko v Žiari nad Hronom – pracovisko Banská Štiavnica, Slovenská agentúra životného prostredia – CPEP Banská Bystrica, Slovenská agentúra životného prostredia – Centrum starostlivosti o vidiecke životné prostredie, pracovisko Banská Štiavnica a Mesto Banská Štiavnica. Pre návštevníkov bude sprístupnená do 19. júna 2011.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM