Jozef Sliacky Rôzne

Balkovičová ponúka Zvolenu alternatívu

O súčasnej politike radnice si kandidátka myslí, že smerovanie mesta je síce zakotvené v koncepčných strategických dokumentoch, ale prakticky sa mesto sa nikam neposúva.

Vo Zvolene chce o post primátora v novembrových voľbách zabojovať aj ekonómka a kandidátka pravicovej koalície SDKÚ-DS a SaS Lenka Balkovičová.

V komunálnej politike pôsobí štyri roky, istý čas pracovala na mestskom úrade a tak sa rozhodla, že ponúkne občanom Zvolena alternatívu v riešení problémov bežných.

O súčasnej politike radnice si kandidátka myslí, že smerovanie mesta je síce zakotvené v koncepčných strategických dokumentoch, ale prakticky sa mesto sa nikam neposúva. „Istým spôsobom sa prejedá rozpočet, málo investuje, málo buduje a stagnuje kultúra vo Zvolene,“ konštatuje Lenka Balkovičová. Mesto je zadĺžené a preto jednou z priorít bude aj napravenie ekonomických problémov v hospodárení mesta. „Ako prvé by som posúdila stav zmluvných záväzkov mesta, pretože poslanci nemajú 100%-ný prehľad o tom, v akom stave je mesto“, poznamenala kandidátka.

V druhom rade by kandidátka načrtla víziu rozvoja mesta na štyri roky, aby zvolenskí poslanci vedeli ako postupovať a akým spôsobom posúvať veci dopredu, či už v pri hľadaní nových investorov, alebo uchádzaní sa o peniaze z eurofondov. Kandidátke na post primátorky Zvolena tiež veľmi chýba študentské mestečko a chcela by zlepšiť spoluprácu s Technickou univerzitou. Vo svojich prioritách neobišla ani problematiku zmenšovania sa mestskej zelene a nepekného stavu oddychových zón v meste.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM