Jozef Sliacky Krimi

Bankomat sa zlodejom z hypermarketu vytrhnúť nepodarilo

Pokus o vytrhnutie bankomatu z obchodného domu Tesco v Krupine rieši v týchto dňoch zvolenská polícia.

Ako TASR informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková, doposiaľ neznámi páchatelia chceli bankomat ukradnúť v stredu, 3. novembra v skorých ranných hodinách.

„Páchatelia poškodili hlavné vchodové presklené dvere, ako aj chodbové dvere hypermarketu, kde sa za použitia oceľovej reťaze a doposiaľ presne nestotožneného motorového vozidla pokúsili vytrhnúť bankomat z podlahy,“ uviedla Vašková.

Bankomat sa im však ukradnúť nepodarilo. Jeho poškodením však spôsobili škodu vo výške 1 000 eur. Konaním páchateľov došlo aj k poškodeniu vchodových dverí obchodného domu, kde bola škoda predbežne vyčíslená na 3 000 eur.

Podľa hovorkyne polícia sa prípadom intenzívne zaoberá. Na mieste boli zaistené veci, ktoré mali páchateľom napomôcť vykonať krádež a dnes sú už podrobené expertíznemu skúmaniu. „V súčasnosti sa snažíme získať k prípadu čo najviac informácii a podrobností, a preto prosíme aj občanov, ktorí si v noci na stredu všimli niečo podozrivé, čo by mohlo súvisieť s prípadom, nech to oznámia na známe telefónne číslo 158,“ uviedla.

Zvolenský vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre trestný čin krádeže v štádiu pokusu v súbehu s trestným činom poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia a trestného činu poškodzovania cudzej veci.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM