Tlačové správy

Banskoštiavnická záhrada pod Starým zámkom v novom šate vďaka dobrovoľníkom

Týždeň dobrovoľníctva dosiahol v Banskej Štiavnici skvelé výsledky. Vďaka programu Kelt pomáha prírode, dobrovoľníkom z Nadácie Ekopolis, Združeniu turizmu Banská Štiavnica a miestnej komunite sa podarilo postaviť nový altánok a zveľadiť záhradu pod vyhľadávaným Starým zámkom.

Ilustračný obrázok k článku Banskoštiavnická záhrada pod Starým zámkom v novom šate vďaka dobrovoľníkom
21
Galéria
Zdroj: Nadácia Ekopolis

Domáci obyvatelia, ako aj návštevníci mesta tak získali príjemné miesto na opekanie, či pikniky.

Pivná značka Kelt prostredníctvom projektu Kelt pomáha prírode podporuje už druhý rok v poradí komunity ľudí, ktoré radi trávia čas v prírode a pri stretnutiach s priateľmi, a zároveň organizujú aktivity na vyčistenie a skrášlenie ohnísk. Tento rok Kelt podporil úpravu banskoštiavnickej Záhrady pod Starým zámkom. „Pivo Kelt sa vždy spájalo so šikovnými a zručnými chlapmi. Sme veľmi radi, že aj v Banskej Štiavnici sa zišla široká komunita a aj vďaka našej podpore mohla svojimi silami pripraviť pre domácich, ale aj návštevníkov takýto krásny priestor,“ povedala Andrea Malovcová, brand manažérka značky Kelt.

Po letných prípravných prácach a stavbe oporného múru sa dobrovoľníci pustili na začiatku septembra aj do výstavby samotného altánku. Počas Týždňa dobrovoľníctva sa do prác zapojilo v Záhrade pod Starým zámkom 30 dobrovoľníkov z Nadácie Ekopolis, Združenia turizmu Banská Štiavnica, ale i miestnej komunity.

Dobrovoľníci pomáhali pri ukončení výstavby altánku, úprave priestoru na opekanie, či zveľaďovaní okolia prostredníctvom zberu odpadu, stavby chodníkov a brúsenia lavičiek.

Vynovený priestor si môžu návštevníci prvýkrát vychutnať na slávnostnom otvorení počas Festivalu Amplión, ktorý sa uskutoční v dňoch 28. až 30. septembra.

Cieľom projektu bolo zveľadiť záhradu tak, aby na jeseň mohla vítať domácich, ako aj návštevníkov, ktorí Banskú Štiavnicu navštevujú kvôli turistike či oddychu. Spoločne s dobrovoľníkmi sa nám podarilo vytvoriť priestor na kvalitné trávenie času s priateľmi pri stretnutiach v prírode,“ hovorí Martin Macharík, predseda Združenia turizmu v Banskej Štiavnici.

Databázu verejne dostupných ohnísk a piknikových miest, ktorú pre všetkých milovníkov prírody pripravila pivná značka Kelt, nájdete na stránke www.ohniska.sk.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

V Štiavnici pribudlo ohnisko aj s altánkom
21
Galéria
Zdroj: Nadácia Ekopolis
Zdroj: Nadácia Ekopolis
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM