Kultúra

Benefičný koncert vo Zvolene: Na pódiu sa predstavia desiatky rómskych detí

Vstupné na podujatie je dobrovoľné. Výťažok z koncertu pomôže Romano Jilo vycestovať na turné do Brazílie, kam by mali ísť v lete.

Ilustračný obrázok k článku Benefičný koncert vo Zvolene: Na pódiu sa predstavia desiatky rómskych detí
Foto: Peter Kačica

Desiatky rómskych detí z rôznych základných umeleckých škôl a zoskupení sa predstavia v utorok 18. decembra o 10.00 h na pódiu Domu kultúry Podborová vo Zvolene na výchovno-benefičnom koncerte Gindalos – Zrkadlo.

„Zahrajú, zaspievajú a zatancujú nielen pre deti zvolenských škôl, ale aj pre zvolenských seniorov. Je to už druhýkrát, čo Komunitné centrum Romano Jilo organizuje takýto koncert. Postaviť sa na pódium je totiž pre rómske deti o niečo ťažšie ako pre nerómske. Okrem vlastnej hanblivosti musia často prekonávať predsudky druhých ľudí. Práve preto majú podobné podujatia zmysel. Predsudky sa ale už po prvých minútach na pódiu menia na obdiv k inej kultúre,“ uviedla hovorkyňa Mestského úradu vo Zvolene Eva Hapčová.

Na koncerte nevystúpia len členovia zvolenského komunitného centra, ale aj deti z Krupiny a tiež rómsky súbor z Komunitného centra Spokojnosť z Prievidze, ZUŠ Bojnice, Gipsy Janka z Detvy, združenie Rolik z Banskej Bystrice.

„Veľmi dôležitá je pre nás spolupráca s nerómskymi umelcami, preto opäť zahráme spoločne s kapelou zvolenských mestských policajtov Police team či kapelou Králi zo Strednej odbornej školy drevárskej,“ pripomína Peter Kačica z Komunitného centra Romano Jilo.

Vstupné na podujatie je dobrovoľné. Výťažok z koncertu pomôže Romano Jilo vycestovať na turné do Brazílie, kam by mali ísť v lete.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM