Jakub Forgács Krimi

Bezdomovec v parku surovo zabil ženu: Najskôr ju brutálne zbil, potom podpálil!

Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu v Banskej Bystrici vzal do väzby 24-ročného bezdomovca Richarda T., ktorého stíhajú za vraždu 55-ročnej ženy z Hodruše-Hámrov. Za tento otrasný čin mu hrozí 20 rokov za mrežami.

Ilustračný obrázok k článku Bezdomovec v parku surovo zabil ženu: Najskôr ju brutálne zbil, potom podpálil!
Zdroj: Webnoviny.sk

Vražedný útok na ženu sa odohral v noci na 24. júla v Mestskom parku v Banskej Bystrici. Po verbálnom konflikte silne podnapitý Richard posielal ženu preč a keď videl, že spadla do kvetinového záhonu, šiel za ňou. Najprv ju podľa polície zbil päsťou po hlave a kopal do hrudníka. Potom ako prestala javiť známky života, zapálil vraj na nej oblečenie. Napadnutá žena utrpela rôzne poranenia a popáleniny, na následky ktorých zomrela.

Obvinený bezdomovec pri rozhodovaní o väzbe odmietol k veci vypovedať, ale po zadržaní sa policajtom ku skutku priznal. Podľa svedkov napadnutú ženu údajne v ten deň opakovane bil. Bezdomovec okrem iného povedal, že pred útokom pociťoval dunenie v hlave a akoby mu niečo hovorilo „choď, zabi ju, podpáľ!“ Nevedel tomuto nutkaniu zabrániť, akoby mal v sebe satana.

Richard T. do svojho zadržania žil v starom lome v Kostiviarskej pri Banskej Bystrici ako bezdomovec. Dostával sociálnu dávku 62 eur mesačne. V minulosti sa liečil na psychiatrii. Vyrastal v detskom domove a údajne mu diagnostikovali epilepsiu. Za obzvlášť závažný zločin vraždy hrozí obvinenému bezdomovcovi trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM