Jakub Forgács Správy

Bežkári sa potešia: TIETO trasy v okolí Bystrice upravia ešte pred víkendom, FOTO

Chystáte sa cez víkend na bežky do prírody? V okolitých kopcoch si máte z čoho vyberať.

Ilustračný obrázok k článku Bežkári sa potešia: TIETO trasy v okolí Bystrice upravia ešte pred víkendom, FOTO
6
Galéria

Za posledné dva dni pribudlo na horách v okolí Banskej Bystrice od 20 do 30 cm prašanu, čo opäť vylepšilo podmienky na bežeckých tratiach. Informovali o tom Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES) mesta Banská Bystrica na svojej facebookovej stránke. „Aktuálne je teda na tratiach cca 50 – 90 cm snehu,“ uvádza ZAaRES.

„Vo štvrtok boli v Kremnických vrchoch upravené trasy Králiky – Skalka, Králiky – Hostinec, Králiky – Kordícka zvážnica – Kordíky (aj Hrbočky), Králiky – Chata nad Tajovom a bežecký areál na Králikoch, ktorý je už prepojený aj s trasou k Chate nad Tajovom. Kto sa sem vyberie v piatok, musí počítať s tým, že po úprave opäť pripadlo 5 – 10 cm nového snehu,“ upozorňuje ZAaRES.

Ďalšia úprava tratí v Kremnických vrchoch prebehne v piatok v noci a v sobotu nadránom, aby boli podmienky na víkend „tip-top“," píše sa na stránke.

„Dobrú správu máme pre obyvateľov okresu Zvolen. V piatok v noci sa pri úprave trasy na Hostinec upraví aj trasa na Brestovú. V piatok sa bude zároveň ratrakom upravovať trasa Šachtičky – Donovaly po hrebeni aj zvážnica popod Jelenskú skalu,“ dodáva ZAaRES.

Zábery z úprav bežeckých tratí si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: Úprava bežkárskych tratí v okolí Bystrice
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM