Martin Károly Rôzne

Bezplatné korčuľovanie už v týchto dňoch!

Mobilná ľadová plocha, ktorú dal zvolenský magistrát vybudovať v areáli Základnej školy na Hrnčiarskej ulici vo Zvolene už čaká na prvých korčuliarov. Prípravy na jej spustenie vrcholia.

Mali sme určité problémy s počasím, ale už by malo byť všetko v poriadku,“ prezradil nám vedúci prevádzky Marián Šanta. Aj pri našej návšteve sme si všimli, že hoci už Šantova partia vyrábala ľad, na jeho povrch sa lepili drobné listy nafúkané z neďalekých stromov, ktoré bolo treba mechanicky odstraňovať hrubými metlami a zoškrabovať lopatami. Ani vyššie teploty nad nulou nie sú „priateľmi“ ľadárov, vtedy musí poriadne zabrať chladiace zariadenie na výrobu ľadu. Ale ľad bol už pomerne pevný, pri skúškach udržal aj „ťažšie váhy“.

Termín otvorenia ľadovej plochy si chlapi od ľadu dali do 15. decembra. A zdá sa, že ho aj splnia. Ba, možno to bude aj o nejaký ten deň skôr. Potvrdil nám to nielen prevádzkar Marián Šanta, ale aj Karol Bocek z Mestského úradu vo Zvolene, ktorý má ľadovú plochu na starosti. Ak nepríde v nedeľu nepriaznivé počasie, tak by mohol byť ľad pripravený prijať verejnosť možno už v pondelok 12. decembra. Korčuľovanie bude bezplatné, pričom plochu môžu aj počas tejto sezóny využívať školy či vyznávači amatérskeho hokeja. Sezóna by mala (v závislosti od počasia) trvať až do marca.

Text, foto a video: Martin Mázor

Bezplatné korčuľovanie už v týchto dňoch!
1
Galéria
ladova plocha
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM