Marcel Mojžiš Krimi

Bitka vo zvolenskej herni: Mladík zmlátil Róma a vykrikoval šokujúce slová!

Vo zvolenskej herni došlo k bitke, ktorá upútala pozornosť. Miroslav napadol Róma a zbil ho, pričom vykrikoval šokujúce slová.

Ilustračný obrázok k článku Bitka vo zvolenskej herni: Mladík zmlátil Róma a vykrikoval šokujúce slová!
Zdroj: TASR

Podmienečný trest na šestnásť mesiacov potvrdil v utorok odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre Miroslava Brhlíka (33) zo Zvolenskej Slatiny. Brhlík vo zvolenskej herni napadol o rok mladšieho Róma Karola a zbil ho, pričom na neho vykrikoval „cigáni do plynu, treba vás dať na papierovú loď, vy negri“. Tým spáchal rasovo motivovaný prečin v súbehu s ublížením na zdraví a výtržníctvom.

Údery päsťou do hlavy

Inkriminovaný skutok sa stal ešte v júni 2007 vo zvolenskej herni. Poškodený Róm si deň pred incidentom zarobil peniaze na brigáde a noc strávil hraním na automatoch v herni a popíjaním alkoholu.

Ráno prišiel do herne obžalovaný s kamarátmi a do Karola zapárali, nakoniec ho Brhlík viackrát päsťou udrel do hlavy a nadával mu. Karol pri útoku utrpel pomliaždenie tváre a zlomeninu nosa, z čoho sa liečil dva týždne. Brhlík spáchanie skutku poprel a tvrdil, že bol u kamaráta v Detve, čo mu dosvedčili jeho kamaráti.

Pracoval ako vyhadzovač

Okresný súd vo Zvolene v roku 2009 uznal Brhlíka za vinného podľa obžaloby a uložil mu jeden rok odňatia slobody nepodmienečne. Krajský súd rozsudok v septembri 2009 potvrdil. Avšak v roku 2011 súd vo Zvolene povolil obnovu konania, pretože sa prihlásil svedok, ktorý tvrdil, že nie Brhlík, ale on napadol Róma.

Nové pojednávanie však súd nepresvedčilo a tvrdenie nového svedka označil za účelové. Preto v januári 2014 rozhodol opätovne o vine Brhlíka, ale uložil mu trest šestnásť mesiacov podmienečne. Zohľadnil pritom odstup času od skutku a skutočnosť, že od posledného výkonu trestu v roku 2009 viedol Brhlík riadny život.

Brhlík s verdiktom nebol spokojný a odvolal sa. Krajský súd v Banskej Bystrici mu nevyhovel a odvolanie zamietol. Obžalovaný, ktorý pracoval ako vyhadzovač v bare v Krupine, sa na odvolacom konaní ospravedlnil. Zbitému Karolovi musí zaplatiť bolestné 668 eur.

Bezpečnostná služba v herniach

Bezpečnosť herní je podľa prevádzkovateľov jednou z ich dlhodobých priorít.*** „Od roku 2007, kedy sa dotyčný incident stal sa niekoľkokrát menil zákon o hazardných hrách tak, aby sa ľudia v herných prevádzkach mohli baviť bezpečne a zodpovedne. Bezpečnostná služba je dnes v herniach samozrejmosťou,“*** povedal hovorca asociácií prevádzkovateľov herného priemyslu Juraj Danielis.

Stáva sa tak bežným javom, že hostia sa pri akýchkoľvek problémoch obracajú na bezpečnostnú službu. Asociácie prevádzkovateľov však podľa Danielisa podobné problémy momentálne nezaznamenávajú a sú skôr výnimočné.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM