Jakub Forgács Krimi

Bleskový zásah mestských policajtov: Kamery zachytili v parku dvojicu s pištolami, FOTO

Z dôvodnej obavy o život a zdravie obyvateľov bola hliadka v priebehu niekoľkých sekúnd na mieste a v zmysle taktických zásad pristúpila k osobám.

Ilustračný obrázok k článku Bleskový zásah mestských policajtov: Kamery zachytili v parku dvojicu s pištolami, FOTO
8
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Zvolen

V sobotu krátko po jednej hodine popoludní dostala hliadka mestskej polície pokyn, aby sa okamžite presunuli do parku Alexandra Domana vo Zvolene, kde boli prostredníctvom kamerového systému zaznamenané dve osoby, ktoré v rukách držali predmety pripomínajúce krátke strelné zbrane. Mestská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

Zásah hliadky

„Z dôvodnej obavy o život a zdravie obyvateľov bola hliadka v priebehu niekoľkých sekúnd na mieste a v zmysle taktických zásad pristúpila k osobám. Na rázne výzvy hliadky tieto osoby reagovali a rešpektovali všetky vydané pokyny, pričom im bolo zabránené v ďalšej manipulácii so zbraňami,“ pokračovali mestskí policajti.

„Až bližšou kontrolou bolo zistené, že išlo o airsoftové pištole s plynovým výtlakom a oceľovými guličkami ráže 4,5 mm,“ spomenuli so slovami, že prípadom sa momentálne zaoberá štátna polícia.

Pozor na zákon

Mestskí policajti zároveň pripomenuli skutočnosť, že napriek tomu, že išlo o airsoftové pištole, ktoré sú vernou kópiou modelu skutočnej zbrane, pre bežnú verejnosť sú nerozoznateľné od originálu. „Majitelia takýchto zbraní musia dodržiavať ustanovenia zákona o zbraniach a strelive,“ dodali na záver.

Zábery zo zásahu nájdete v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Zásah mestských policajtov v parku
8
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM