Kultúra

Blíži si ďalší výnimočný koncert: Zvolen zažije na jednom pódiu Petra Lipu a Milana Lasicu

Zvolen zažije ďalší výnimočný koncert. Na jednom pódiu sa predstavia legendárni umelci. Peter Lipa a zvolenský rodák Milan Lasica.

Ilustračný obrázok k článku Blíži si ďalší výnimočný koncert: Zvolen zažije na jednom pódiu Petra Lipu a Milana Lasicu
Zdroj: Dnes24.sk

Po úspešnom benefičnom koncerte Spomienka na Deža Ursinyho privíta Zvolen ďalšie legendy. Na jednom pódiu spolu vystúpia Peter Lipa a Milan Lasica. Koncert sa uskutoční už v stredu 20. mája o 19:30 v Dome kultúry ŽSR na Sokolskej ulici.

O tom, že spolupráca medzi Petrom Lipom a Milanom Lasicom funguje, sa fanúšikovia presvedčili už niekoľkokrát v úspešnom projekte Lipa spieva Lasicu. Absolvovali tiež spoločné koncertné turné a nahrali album Návšteva po rokoch, ktorý Peter Lipa naspieval a všetkých 14 skladieb otextoval práve Milan Lasica. Ich spolupráca siaha až na začiatok 80.rokov preto aj koncert vo Zvolene bude výberom z toho čo spolu urobili. Naposledy sa tu predstavili v rámci 770. výročia Mesta Zvolen v roku 2013.

Ale ako Peter Lipa v poslednom rozhovore poznamenal, „každý koncert je svojím spôsobom výnimočný, jazz je hudba okamihu, to čo človek zažije na jednom koncerte už na žiadnom inom nezažije, pretože vzájomná komunikácia medzi hľadiskom a javiskom je taký silný faktor pre hudobníkov, ktorý priamo ovplyvňuje ich hru.”

Nezostáva teda nič iné len sa tešiť, že vďaka organizátorom z ProMusic, Peter Lipa & Band s Milanom Lasicom, na svojich cestách Zvolen neobídu.

Informácie poskytol Tomáš Kršňák z agentúry ProMusic.

Foto: ProMusic

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM