Eva Drugdová Rôzne Správy

Boj s vysokou trávou v uliciach Zvolena. Kedy sa bude kosiť na vašom sídlisku?

Po výdatných dažďoch sa mesto poriadne zazelenalo a je najvyšší čas, skrášliť ho. Vo Zvolene sa už začalo s kosením. Ako sa bude postupovať?

Ilustračný obrázok k článku Boj s vysokou trávou v uliciach Zvolena. Kedy sa bude kosiť na vašom sídlisku?
15
Galéria
Foto: Katarína Oravská

Hoci zvuk kosačky nie je pre každého príjemný, signalizuje, že jar sa už naozaj rozbehla. Tak je tomu aj vo Zvolene. Po upršanom apríli sa tráva naozaj rozrástla a zaslúži si úpravu. Keďže počasie nie vždy praje koscom, upravujú sa zvolenské sídliská až v týchto dňoch.

Je samozrejmé, že zvolenské námestie musí byť najkrajšie, a preto sa s kosbou začalo práve tu. Ako nám prezradila Libuše Murínová z Odboru výstavby, životného prostredia a dopravy MsÚ vo Zvolene, plochy zelene na pešej zóne a Park Ľ. Štúra sa skrášľovali na konci apríla. Teraz sa postupne prechádza na sídliská.

V týchto dňoch prebieha kosenie na sídlisku Západ, na Balkáne, v Parku Višňovského a na vojenských cintorínoch. Centrum mesta, Podborová a sídlisko Zlatý Potok sú na pláne od budúceho týždňa, a to od 15. mája. No a na záver príde na rad sídlisko Sekier, ktorého kosba je naplánovaná od 23. mája. „Prvá kosba na celom území mesta sa má ukončiť do konca mája,“*** povedala Murínová. "Jedna kosba všetkých plôch verejnej zelene stojí cca 53 000 eur,“*** dodala.

V súčasnosti je počasie dosť premenlivé, čo istotne nevyhovuje ani koseniu trávnatých plôch. A hoci mnohým obyvateľom zvuk kosačiek prekáža, každý chce mať svoje okolie upravené. Preto treba len vydržať, kým sa skrášľovanie Zvolena dokončí.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Krásy Zvolena zachytené mladým fotografom
15
Galéria
Foto: Peter Braciník
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM