Marcel Mojžiš Krimi

Brutálna streľba vo firme: Desivé momenty minúta po minúte

Zvolen zažil čierny deň, na ktorý len tak nezabudne. Ľudí šokovala správa o besnení Ivana v sídle súkromnej spoločnosti. Po tom, čo strelec začal páliť po svojich bývalých kolegoch, zostali na mieste tri mŕtve telá. Manželka jednej z obetí sa so strelcom na mieste hrôzy stretla zoči-voči.

Hororová streľba, ktorá šokovala celé Slovensko. Po besnení Ivana (56) zo Sielnice prišlo o život traja spolumajitelia strojárskej firmy. Tragédia sa stala vo štvrtok vo Zvolene na Jesenského ulici v obchodno-výrobnej firme TC Trade. Páchateľ v ranných hodinách prišiel do budovy a na vrátnici sa zapísal ako návšteva. To ešte nikto nemohol ani len tušiť, aké krvavé jatky o chvíľu na mieste nastanú.

Obete našiel pri stole

Strelec mal údajne ľuďom, ktorých stretol na chodbe oznámiť, že do budovy prišiel len pozrieť svojich bývalých kolegov. Netrvalo mu dlho a vošiel do kancelárie, v ktorej našiel svojich troch bývalých spoločníkov. Muži, ktorých o chvíľu čakala brutálna smrť, sedeli podľa portálu pluska.sk v miestnosti na druhom poschodí práve pri stole.

Medzi nimi a Ivanom vzápätí prepukla poriadna hádka. Hlasný spor sa mal viesť o peniaze, ktoré chcel Ivan od svojich bývalých spoločníkov. „Počas prejedávania jeho požiadavky, ktorú predložil konateľom firmy, v rámci finančného vysporiadania po jeho odchode z firmy, použil zbraň, ktorú mal v legálnej držbe,“ priblížila okolnosti tragédie krajská policajná hovorkyňa Jana Vrbická.

Tá sa vystupňovala až do tragédie, keď Ivan začal v kancelárii strieľať. Svoje obete poslal na druhý svet väčším množstvom striel. Podľa doterajších zistení polície sa trojnásobná vražda stala okolo 8:20 v sídle firmy TC Trade. Ivan H., ktorý bol konateľom tejto firmy desať rokov do februára tohto roka, po hádke zastrelil všetkých troch majiteľov, respektíve spoločníkov tejto firmy: 62-ročného Milana P., jeho 36-ročného syna Mariána P. a 45-ročného Adolfa P. Predpokladanou príčinou smrti u všetkých troch mužov je krvácavý šok pri poraneniach hrudnej a brušnej dutiny.

„Páchateľ vystrelil do tiel poškodených väčšie množstvo striel. Na následky týchto striel všetci traja skonali,“ uviedol banskobystrický krajský policajný riaditeľ Marián Slobodník s tým, že nikto iný nebol zranený. Len pár metrov od miesta streľby sa pritom nachádzala v tých chvíľach aj manželka zastreleného Mariána. Gabrielu, ktorá sa s Ivanom poznala roky, páchateľ napokon ušetril.

Strelca stretla zoči-voči

Žena sa s ním na osudnom mieste pritom stretla zoči-voči. „Stretli sa na chodbe pred dverami kancelárie, kde došlo k streľbe. Ivan sa na ňu pozrel a povedal jej, že nech sa radšej ide starať domov o deti, lebo zastrelí aj ju,“ povedal zdroj Novému Času. Potom dal strelec zbraň späť do puzdra a vložil ju do kufríka, ktorý si so sebou priniesol.

Gabriela sa psychicky zrútila. Na miesto vyrazili všetky hliadky zo Zvolena a jedna z hliadok páchateľa zadržala. „Hliadka, ktorá prišla na miesto prvá, páchateľa zadržala,“ uviedol Slobodník. Pri zatýkaní nekládol odpor. Muža z miesta hrôzy odvádzali kukláči. „Kľačali na ňom a mierili na neho brokovnicou, nezvládol to a rozplakal sa,“ povedal zdroj Nového Času. Viac TU.

„Vyšetrovateľ vo Zvolene začal trestné stíhanie a súčasne Ivana obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Obvineného vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval návrh na jeho vzatie do väzby,“ priblížila J. Vrbická. Obvinenému podľa nej za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo doživotie. Ďalšie podrobnosti o poprave vo Zvolene čítajte TU!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM