Marcel Mojžiš Kultúra

Bystrický kaštieľ ako hviezda hororu a k tomu song od Zvolenčanov. To musíte vidieť!

Banskobystrická ruina hviezdi od štvrtka na filmových plátnach. Kaštieľ Radvanských svojou ponurou atmosférou zaujal slovenských filmárov, ktorí sa v ňom rozhodli nakrútiť thriller Attonitas. Zaujímavosťou je aj to, že v snímke znie skladba zvolenskej kapely.

Schátraná historická budova v Banskej Bystrici padla do oka filmárom, ktorí sa rozhodli práve tam nakrútiť mrazivý príbeh. Ten pripomína honbu za paranormálnymi javmi, ukrýva však v sebe šokujúce zvraty. Väčšina deja sa odohráva v reálnych hrôzostrašných priestoroch kaštieľa uprostred sídliska Radvaň v Banskej Bystrici, v ktorom polícia nájde spálenú mŕtvolu.

Krásna herečka, no nielen to…

V Attonitas okrem Radvanského kaštieľa hviezdi aj slovenská herecká kráska Gabriela Marcinková. Tá už mala dočinenia s filmom po boku takých tvári filmového neba ako Jude Law či Anthony Hopkins. Okrem mladej herečky však určite divákov z nášho regiónu poteší aj to, že v novej snímke možno počuť skladbu zo zvolenskej produkcie.

Song, ktorý znie v horore nahrala crossoverová formácia zo Zvolena, známa ako Náhodní Známi. Vo filme sa objavila pesnička „One“, čo je vlastne cover od kapely Metallica. Ten môžete nájsť na aktuálnom albume skupiny, ktorý nazvali „Naopak“. Túto skladbu Zvolenčania nenahrávali špeciálne pre film. Oslovil ich však režísér Attonitas Jaroslav Motl a chalani mu následne poslali zopár ich pesničiek. Motl si vybral práve song „One“ a použil ho vo svojej novinke.

Kapela na premiére

Členovia kapely neodolali zvedavosti a na vlastné oči a uši sa zašli presvedčiť, ako to napokon dopadlo. „Zúčastnili sme sa na premiére a môžeme len odporučiť. Budete sa báť, budete sa čudovať a aj sa miestami zasmejete,“ napísali na svojej stránke na sociálnej sieti.

Rozpadávajúci sa kaštieľ v Banskej Bystrici: Uplatnil sa v horore!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM