Jakub Forgács Správy

Bystricu rozskáču parkouristi zo 4 krajín: Nastala zmena PROGRAMU, na čo sa môžete tešiť?

Už začiatkom júla sa pod Urpínom uskutoční medzinárodné stretnutie parkouristov. Pozreli sme sa na jeho program.

Ilustračný obrázok k článku Bystricu rozskáču parkouristi zo 4 krajín: Nastala zmena PROGRAMU, na čo sa môžete tešiť?
Foto: Tomáš Žiško

Od 2. do 5. júla sa v Banskej Bystrici uskutoční už desiaty ročník podujatia Parkour Meeting Banská Bystrica. Konať sa bude primárne v športovej hale Strednej športovej školy. V meste tak opäť budeme môcť vidieť obdivuhodné výkony, pohybové výzvy, ale hlavne radosť z nesúťažného športovania.

Zmena v program

Hoci pôvodne bolo otvorenie podujatia naplánované na sobotu (2. júla) o 18.00 hod., došlo k malej zmene. „Otvorenie prebehne už o 16.00 hod. a hneď po ňom sa presunieme na nové parkourové ihrisko FLUX, ktoré vzniklo v rámci rekonštrukcie vnútrobloku na Sitnianskej a čaká ho otvorenie,” ozrejmil Dávid Lupták, jeden z organizátorov podujatia.

Podujatie je primárne určené pre zaregistrovaných parkouristov. Vo vyhradených časoch si však túto nesúťažnú discipline môže vyskúšať aj verejnosť. “V nedeľu (3. júla) a v pondelok (4. júla), v závislosti od počasia, prebehnú od 9.00 hod. spoločné rozcvičky v parku pod Pamätníkom SNP. Verejnosť sa bude môcť zúčastniť aj workshopov v nedeľu o 14.00 hod. a v pondelok o 18.00 hod.,” vymenoval.

Zo 4 krajín

Na záver spomenul aj niekoľko zaujímavých informácií o účastníkoch. “Okrem Slovákov sú tento rok zaregistrovaní aj účastníci z Česka a Poľska a naši špeciálni hostia z Chorvátska,” dodal Lupták.

V priloženej fotogalérii nájdete zábery z posledného ročníka podujatia.

Podujatie je realizované s finančnou podporou Banskobystrického samosprávneho kraja a Mesta Banská Bystrica. Projekt bol podporený aj v rámci grantového programu Športuj aj Ty! Nadácie SPP.

Ďalšie aktuálne správy

V Bystrici sa predviedli parkouristi z niekoľkých krajín a TAKTO to vyzeralo
18
Galéria
Foto: Tomáš Žiško
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM