Stanislav Černák Šport

Calypsáci na slovenskom šampionáte: Gonda vo svojej kategórii prvý a Sarvaš druhý

Na slovenskom šampionáte v diaľkovom plutvovom plávaní sa nestratili ani traja plavci zo zvolenského klubu Calypso. Aké umiestnenia si vybojovali?

Ilustračný obrázok k článku Calypsáci na slovenskom šampionáte: Gonda vo svojej kategórii prvý a Sarvaš druhý
Zdroj: Dnes24.sk

Začiatok septembra patril aj plutvovému plávaniu. Na prírodnom kúpalisku Veľký Draždiak v Bratislave sa uskutočnili majstrovstvá Slovenska v diaľkovom plutvovom plávaní. Svoje zastúpenie na tomto podujatí mal aj Zvolen. V konkurencii 47 pretekárov sa nestratili ani plavci klubu Calypso Zvolen. „Túto nízku účasť zrejme ovplyvnili najmä nepriaznivejšie poveternostné podmienky, zúčastnení sa však nedali odradiť a tak zápolenie prebiehalo vo výbornej atmosfére a v duchu fair-play,“ prezradila Michaela Sekerešová z Calypsa.

Klub športového potápania Calypso reprezentovali traja plavci Patrik Sarvaš (kategória C), Viliam Fejt (kategória C) a Adam Gonda (kategória B). Chlapci sa nenechali zahanbiť a priniesli krásne umiestnenia. Patrik Sarvaš skončil na 2000 metrovej trati druhý časom 23:34.56, Viliamovi Fejtovi čas 25:41.75 stačil žiaľ len na piate miesto. Adam Gonda vo svojej kategórii na 3000 metrovej trati vybojoval ešte cennejšie prvé miesto časom 39:29.00, pričom v hodnotení medzi mužmi získal vynikajúce tretie miesto.

„Chlapcom za ich reprezentáciu ďakujeme a želáme aj do budúcna veľa úspechov,“ dodala Sekerešová.

Foto: Calypso Zvolen

Calypsáci na slovenskom šampionáte
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM