Správy

Čaputová vymenovala 2 rektorov vysokých škôl. Zvolenskú univerzitu povedie Kropil

Rudolf Kropil vedie univerzitu nepretržite od roku 2012. Ide už o jeho tretie funkčné obdobie na univerzite.

Ilustračný obrázok k článku Čaputová vymenovala 2 rektorov vysokých škôl. Zvolenskú univerzitu povedie Kropil
6
Galéria
Zdroj: TASR

Prezidentka SR Zuzana Čaputová vymenovala v utorok v Prezidentskom paláci v Bratislave dvoch rektorov vysokých škôl. Na čele Technickej univerzity vo Zvolene bude stáť Rudolf Kropil, Akadémiu umení v Banskej Bystrici povedie Michal Murin. Prezidentka vo svojom príhovore zdôraznila, že oboch rektorov čaká po návrate na ich pracovisko veľa práce, zároveň chce, aby univerzity zaznamenali pod ich vedením výrazný pokrok.

Kropil vedie univerzitu nepretržite od roku 2012. Ide už o jeho tretie funkčné obdobie na univerzite.

Prezidentka poznamenala, že univerzita vo Zvolene je akceptovanou výskumnou vysokou školou nielen v národnom, ale aj medzinárodnom kontexte. „Bolo by skvelé, keby ste si toto postavenie v blízkej budúcnosti nielen udržali, ale dokázali ho aj posilniť. Som presvedčená, že univerzita má na to všetky predpoklady,“ povedala prezidentka.

Poukázala aj na to, že univerzita sa nedávno spojila s ďalšími štyrmi výskumnými univerzitami na Slovensku a v spolupráci so Zväzom automobilového priemyslu rozvíja výskumné aktivity, ktoré majú prispieť k riešeniu problému recyklácie a zhodnocovania odpadov v automobilovom priemysle.

„Spoluprácu a spájanie síl, aj vo vedecko-výskumnej oblasti, považujem za jedinú nádejnú a produktívnu cestu, vďaka ktorej môžeme rýchlejšie napredovať. Budem rada, ak pri našom ďalšom stretnutí ma potešíte správou, že k trom centrám excelentnosti a dvom špičkovým vedeckým tímom, ktoré už na univerzite máte, pribudli ďalšie centrá excelentnosti a nové špičkové tímy,“ povedala prezidentka.

V OBRAZOCH: Prezidentka vymenovala dvoch rektorov vysokých škôl
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM