Stanislav Černák Kultúra

Čas bilancovania: Zámocké hry zvolenské videlo viac ako 4700 divákov

Zámocké hry zvolenské (ZHZ) sú už minulosťou. Je najvyšší čas obzrieť sa za nimi. Aký bol 42. ročník a aké predstavenia mali najväčší úspech?

Ilustračný obrázok k článku Čas bilancovania: Zámocké hry zvolenské videlo viac ako 4700 divákov
Zdroj: TASR

Medzinárodný letný divadelný festival Zámocké hry zvolenské (ZHZ) zakončil tento rok už tradične divadelnú sezónu v Divadle J. G. Tajovského (DJGT) vo Zvolene. Už 42. ročník ZHZ sa stretol s pozitívnou odozvou návštevníkov a priazňou počasia, vďaka ktorej sa z nádvoria Zvolenského zámku do divadla presúvalo iba jediné predstavenie.

„Zámocké hry zvolenské priniesli 14 festivalových predstavení, ktoré navštívilo celkom 4709 divákov,“ zhodnotila dramaturgička divadla Uršuľa Ferenčuková. Predstavili sa divadlá od Bratislavy až po Prešov, ako aj dve české divadlá.

Divácky najatraktívnejšie a dlho dopredu vypredané boli Mestské divadlo Brno, Štúdio L+S v Bratislave, Radošinské naivné divadlo a Divadlo Andreja Bagara v Nitre. Silno zarezonovali aj ďalšie žánrovo pestré predstavenia, rozprávka pre deti či tanečné etudy SĽUK-u. S úspechom sa stretla slávnostná domáca premiéra čiernej detektívnej komédie Arzenik a staré dámy i inscenácia o Ľudovítovi Štúrovi Orol tatranský.

Podľa Ferenčukovej mottom 42. ročníka bolo Blízke stretnutia hviezdneho druhu a 14 festivalových stretnutí malo skutočne výnimočnú atmosféru.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM