Martin Károly Rôzne

Cena pre trénera majsteriek sveta

Na ostatnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva (MsZ) vo Zvolene udelil primátor Miroslav Kusein Cenu primátora mesta Zvolen za rok 2011 Jaroslavovi Kolibíkovi, trénerovi ženskej reprezentácie Slovenska v hokejbale, ktorá na tohtoročných Majstrovstvác

Jaroslav Kolibík, niekdajší aktívny hokejbalista, neskôr organizátor a funkcionár, je členom Výkonného výboru Slovenskej hokejbalovej únie, predsedom trénersko-metodickej komisie a štátnym trénerom družstva žien. Zároveň je šéfom klubu N-SPORT Zvolen a trénerom extraligového mužstva tohto klubu. Práve tento klub v spolupráci s Mestom Zvolen a HKm Zvolen organizoval v roku 2008 Majstrovstvá sveta v hokejbale vo Zvolene. Tohto roku sa aj jeho pričinením stali slovenské hokejbalistky majsterkami sveta.

Chcem sa poďakovať pánovi primátorovi Miroslavovi Kuseinovi, že si váži môj úspech trénera hokejbalovej reprezentácie žien Slovenska, ktorá vybojovala titul majsteriek sveta,“ povedal pre portál Zvolen24 Jaroslav Kolibík. „Priznávam, že ma prekvapilo, keď som sa dozvedel, že som laureátom Ceny primátora mesta Zvolen. Vždy som túžil priniesť raz do Zvolena pre Zvolenčanov zlatú medailu a pohár majstrov sveta. Po Plzni v roku 2009, kde sme s dievčatami získali striebro, prišli Majstrovstvá sveta 2011 v Bratislave a sen sa mi splnil! Vo finále sme porazili Kanadu a zlatú medailu s pohárom som naozaj priniesol do môjho rodného Zvolena, kde žijem, pracujem a venujem sa hokejbalu i florbalu.“ Jaroslav Kolibík však pripomenul aj to, že nejde iba o jeho úspech, ale o úspech celého realizačného tímu a najmä dievčat – hokejbalistiek. Mimochodom pohár majsteriek sveta priniesol osobne ukázať primátorovi ešte v septembri.

Ďalším laureátom tohtoročnej ceny primátora sú mladí hokejisti – starší žiaci 9. ŠHT HKm Zvolen, majstri Slovenska v súťažnom ročníku 2010 – 2011. Ich trénerom bol Norbert Javorčík. Primátor v pondelok udelil aj Pamätný list jubilujúcemu Folklórnemu súboru železničiarov Marína Zvolen, ktorý vedie Ján Jamriška.

Text, foto a video: Martin Mázor

Cena pre trénera majsteriek sveta
1
Galéria
Kolibik
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM