Tlačové správy

Čerstvé sushi u vás doma každý piatok aj vo Zvolene

Sushilovers zo stredného Slovenska dlho snívajú o tom, ako ukončia pracovný týždeň kvalitným a chutným jedlom. Po letnej prestávke majstri japonskej kuchyne z Koisushi opäť vyslyšali ich volanie a každý piatok večer dovezú čerstvé sushi a svieže poké aj do Zvolena a okolia. Zbiehajú sa vám slinky?

Ilustračný obrázok k článku Čerstvé sushi u vás doma každý piatok aj vo Zvolene
15
Galéria
Zdroj: Koisushi

Každý milovník sushi iste uzná, že nájsť kvalitnú sushi reštauráciu nie je také jednoduché. O to viac, ak by zároveň mala byť vo vašom okolí, aby ste za gastronomickým zážitkom nemuseli zakaždým cestovať desiatky kilometrov. Najmä počas obdobia, kedy hrozí zatváranie prevádzok, je človek často obmedzený zónou rozvozu svojej obľúbenej reštaurácie.

Pre všetkých milovníkov japonských špecialít máme ale skvelú správu! Koisushi opäť spúšťa rozvoz do Banskej Bystrice a môžete tak mať o dôvod navyše, prečo sa tešiť na koniec týždňa. Veď ako lepšie začať víkend, než darčekom pre oči aj najvyberanejšie chuťové poháriky?

Lahôdky z Koisushi každý piatok aj vo Zvolene a okolí

Nitrianska reštaurácia Koisushi pripravuje prvotriedne sushi a japonské špeciality už od roku 2014. Za ten čas sa stihla niekoľkokrát stať najúspešnejšou sushi donáškou v Nitre. Aký je ich recept na úspech? „Sushi robíme s láskou a pokorou k samotnému remeslu sushi majstra. Jedlo vždy pripravujeme s dôrazom na maximálnu čerstvosť a kvalitu. Veríme, že naši zákazníci dokážu práve takýto prístup oceniť,“ prezradil sushi majster Tomáš.

Chalani z Koisushi sa rozhodli dopriať gastronomické zážitky aj Zvolenčanom a každý piatok rozvážajú čerstvé sushi a poké do Zvolena a okolia. Ako prebieha objednávka?

  • Rezervácie na objednávky môžete zadávať od pondelka do piatku 14:00.
  • Donáška prebieha v piatok medzi 17:00 – 19:00. Počet rozvozov je limitovaný.
  • Vybrať si môžete z rozvozového menu jedál na webovej stránke.
  • Objednajte si na čísle 0911 555 265.
  • Cena donášky je 2 €, minimálna objednávka je 20 €.
  • Jedlo vám donesie kuriér každý piatok večer kamkoľvek v Banskej Bystrici a okolí.
  • Ku každej objednávke dostanete sójovú omáčku, wasabi, zázvor a paličky.
Zdroj: Koisushi

Ako rozoznať dobré sushi?

Ak si chcete pochutnať na skutočne kvalitnom sushi, ale nie ste si istí, ako by malo „dobré sushi“ vyzerať, prinášame vám pár overených tipov, ako rozoznať to kvalitné od menej kvalitného:

  1. Pevné mäso. Čerstvé ryby majú pevné mäso. Po jemnom pritlačení prstom by sa malo mäso okamžite vrátiť do pôvodného stavu. Ak na ňom ostane po prste priehlbina, alebo ak je ryba na dotyk kašovitá, nie je čerstvá.
  2. Vôňa. Čerstvé sushi by nemalo byť cítiť „rybacinou“. Ryby so silným zápachom rozhodne nie sú čerstvé. Keď je ryba stará, je možné naoko zamaskovať zápach schladením mäsa na najnižšiu možnú teplotu. Preto ak vám naservírujú extrémne studené sushi, nechajte ho jednu – dve minúty odležať pri izbovej teplote. Ak nadobudne silný zápach, budete vedieť, že ho môžete poslať späť do kuchyne.
  3. Farba. Každé mäso stráca časom svoju prirodzenú farbu. Aj pohľadom teda viete zistiť, či ryba na vašom tanieri ležala v chladničke dlhšie, ako by mala.
  4. Ochota a otvorenosť. Nebojte sa v reštaurácii opýtať na proces a spôsob prípravy jedla, či odkiaľ ryby pochádzajú. Ozajstný sushi majster tieto informácie otvorene zdieľa so svojím personálom, aby ich ďalej poskytol a prezentoval hosťom. Aj pri počúvaní personálu môžete spoznať úroveň starostlivosti a odhodlania, ktoré reštaurácia kladie na každé podávané jedlo.

Čerstvé sushi je umenie pre všetky zmysly. Hrá žiarivými a príťažlivými farbami, vôňou Ázie a malo by byť rovnakým zážitkom na pohľad, ako aj na jedenie. Dobré sushi predsa nikdy nie je zlý nápad ;)

Itadakimasu! Dobrú chuť!

Zdroj: Koisushi

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Koisushi
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM