Rôzne

Cesta k novému závodu v Detve? Dokončená bude na jar 2019

Dokončenie výstavby prístupovej cesty k novému závodu spoločnosti Punch v priemyselnom parku Trstená v Detve sa o niekoľko mesiacov posúva.

Ilustračný obrázok k článku Cesta k novému závodu v Detve? Dokončená bude na jar 2019
Zdroj: TASR

Pôvodne mala byť celá infraštruktúra hotová na konci tohto roku, podľa primátora Jána Šufliarskeho ale asfalt na novej ceste položia až počas dobrých poveternostných podmienok, teda na jar 2019.

„Kompletnú infraštruktúru odovzdáme v prvom polroku 2019,“ povedal primátor. Podľa neho spoločnosť ZF, ktorá má mať v už postavenej hale výrobné priestory, by mala začať montovať technológie začiatkom roku 2019 a v prvom štvrťroku aj spustiť výrobu. „Prvých 38 zamestnancov tejto firmy sa už školí v sesterskom závode v Leviciach,“ uviedol Šufliarský. „Hala hlavného investora, spoločnosti Punch, by mala byť dokončená v prvom polroku 2019,“ dodal.

Belgická spoločnosť Punch a nemecká ZF by mali v Detve zamestnať dohromady 550 ľudí. Vlani v novembri detvianski poslanci schválili na účel výstavby nového závodu odpredaj mestských pozemkov za viac ako 1,06 milióna eur. Investorovi však musí mesto podľa zmluvy postaviť asi kilometrovú prístupovú cestu vrátane príslušnej infraštruktúry. Cena stavebných prác bola verejným obstarávaním vysúťažená na sumu 802 800 eur.

Súčasťou novej investície má byť aj priemyselný vývoj produktov a výrobných nástrojov, kde nájde uplatnenie 30 konštruktérov s vysokoškolským technickým vzdelaním. Zámerom investora je v budúcnosti spolupracovať aj so školami na projektoch duálneho vzdelávania a praxe a na svojich výskumno-vývojových aktivitách aj so slovenskými vysokými školami a vedeckými inštitúciami.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM