Kultúra

Cez víkend sa nudiť nebudeme. Vo Zvolene a okolí si na svoje prídu malí aj veľkí

Prvý školský týždeň sa blíži ku koncu a na tento víkend sa preto mnohí tešia viac ako inokedy. Pozrite si prehľad akcií, ktoré počas neho môžete zažiť v našom meste!

Ilustračný obrázok k článku Cez víkend sa nudiť nebudeme. Vo Zvolene a okolí si na svoje prídu malí aj veľkí
18
Galéria
Foto: Stanislav Kollár /

GALAVEČER MOTÝĽ

07.09. o 18:30, DJGT

Slávnostné otvorenie 70. divadelnej sezóny mesta Zvolen vnesie do tohto piatkového večera kultúru a noblesu. Toto kultúrne podujatie predstavuje kultivovanú zábavu spojenú s vyhlásením výsledkov diváckej ankety Motýľ.

DOPOLUDNIE PRE SEBA – BABSKÁ JAZDA

08.09. od 8:00 do 12:00, Makrónka café Zvolen

V zvolenskej kaviarni sa v sobotu doobeda uskutoční prednáška J. Vaculčiakovej spojená so zdravými dobrotami a súťažou o darčekovú poukážku a kozmetiku. Dámy si môžu tento víkend spestriť aj thajskými masážami rúk či jogou.

OTVÁRANIE ŠKOLSKÉHO ROKA NA SEKIERI

08.09.2018 od 10:00 do 18:00, Pošta 7 (vonkajší areál budovy)

V sobotu dopoludnia sa majú na čo tešiť všetci naši školáci. Zahájenie školského roka ako charitatívne podujatie pre súrodencov Chovanovcov pripravilo deťom a ich rodičom deň plný športu, tanca a zábavy. Rodinnú akciu na čerstvom vzduchu, ktorá pomôže príspevkom dobrej veci, si so svojou rodinou rozhodne nenechajte ujsť.

DETSKÝ FESTIVAL MIXILAND

08.09. od 10:00 do 17:00, Galéria Zvolen (Hypertesco)

Oddýchnite si s detičkami od školy či škôlky. Po lete plnom festivalov vo zvolenskom obchodnom centre pripravili podujatie aj pre tých najmenších. Užite si deň plný zábavy, športu a detského smiechu na Detskom festivale Mixiland.

UKÁŽKOVÉ HODINY SEBAOBRANY PRE DETI VO ZVOLENE

08.09. o 12:15, Stredisko kultúrno – osvetových činnosti posádky ZV

Druhú septembrovú sobotu s ratolesťami nemusíte stráviť pri boji s prvými domácimi úlohami. Stredisko kultúrno – osvetových činnosti posádky ZV predvedie, čo je to ozajstný súboj a zároveň tým pozýva rodičov s deťmi všetkých vekových kategórií na ukážkové hodiny sebaobrany.

DEŇ SV. HUBERTA

08.09. o 14:00, Pliešovce

Neďaleko Zvolena sa chystá súťaž o najlepší poľovnícky guláš. Podvečer bude patriť skupine historického šermu Vir Fortis, opäť Ľudovej hudbe Fidlikanti a ukážkam sokoliarstva Kanát.

SLOVENSKÝ SKATEBOARDOVÝ POHÁR

08.09. o 16:00, skatepark Zvolen

Všetci nadšenci športu, skejtového športu či štýlu zvaného hip-hop, s ktorým ide skejt ruka v ruke, by si v sobotu popoludní rozhodne nemali nechať ujsť Slovenský skejtový pohár. Na tomto športovom podujatí v rytme hip-hopu a inej dobrej muziky predvedú svoj talent a sily si zmerajú skejteri zo širokého okolia.

ZVOLENSKÁ ODDYCHOVKA

09.09. o 15:00, Námestie SNP

Na konci prvého školského týždňa nejedného z nás poteší oddych pri dobrej živej hudbe. Tretí ročník Festivalu dychových hudieb Zvolenská oddychovka spestrí nedeľu nielen fanúšikom dychovky, ale každému, kto si rád oddýchne na našom námestí.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Jeseň vo Zvolene
18
Galéria
Foto: Dnes24.sk / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM