Stanislav Černák Iné športy

Chcú spraviť z podujatia tradíciu: Účastníci si zašportujú a zároveň sa pokochajú krásnou krajinou

Neďaleká Detva ožije zaujímavou športovou akciou, z ktorej by časom radi spravili tradíciu. V nedeľu sa uskutoční 1. ročník behu o primátorov kopec. O čo pôjde?

Ilustračný obrázok k článku Chcú spraviť z podujatia tradíciu: Účastníci si zašportujú a zároveň sa pokochajú krásnou krajinou
Zdroj: TASR

Krosový beh mužov a žien sa uskutoční na 4-kilometrovej trati a uskutoční sa v nedeľu 28. septembra. Krosový beh začne o 14:00 na Amfiteátri Detva a účastníci pobežia trasu od amfiteátra cez Skliarovo, Stavanisko a naspäť na amfiteáter.

Registrácia pretekárov začne od 13:00. Organizátori plánujú prvým ročníkom založiť jeho tradíciu. Pozvánku prijal i reprezentant SR v behu na lyžiach Andrej Segeč zo Ski Team Jase Látky.

„Kto porazí Andreja, resp. víťaz pretekov, získa vecné ceny v hodnote viac ako 200 eur a trofej „primátorov krpec“. Ďalší víťaz behu v kategórii muži / ženy (v závislosti od celkového víťaza) získa pohár a 50 litrov minerálnej vody. Vyžrebovaný účastník, ktorý dobehne do cieľa bez ohľadu na celkový čas, má možnosť vyhrať 50 l piva (cena je podmienená vekom min. 18 rokov),“ priblížila hovorkyňa Detvy Zuzana Juhaniaková.

„Chceme motivovať aj ľudí, pre ktorých beh nie je každodenná aktivita, aby prišli odbehnúť „svoje“ 4 km,“ Prvým ročníkom všetkých srdečne pozývame a možno sa raz v Detve bude bežať polmaratón, či maratón,“ uvádzajú organizátori podujatia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM