Marcel Mojžiš Rôzne

Chodník k Pustému hradu má nový šat. Dozvieme sa viac

Cesta na Pustý hrad je opäť o kus krajšia! Všetci, čo si to zamieria po vlastných k pamiatke nad Zvolenom, si môžu vychutnať vynovený náučný chodník. Pribudli na ňom nové informačné tabule, ktoré ľuďom prezradia množstvo zaujímavostí.

Radnica v minulom roku na Pustom hrade zrealizovala drobnú architektúru, súčasťou ktorej sú aj nové informačné tabule. Projekt ich obnovy na náučnom chodníku vyplynul z nedostatočnej obsahovej úrovne a značného materiálového opotrebovania pôvodných informačných panelov, keďže tie boli osadené ešte v roku 1995.

„Nakoľko bol ich počet pri súčasných návštevách Pustého hradu nepostačujúci, narástol z pôvodných 10 na 20, pričom informácie na viacerých paneloch sú už obojstranné,“ priblížila vedúca oddelenia rozvoja na Mestskom úrade vo Zvolene Juliana Ištóková.

Magistrát spolu s odborníkmi aktualizoval texty i jednotlivé obrázky. A to v slovenskom i anglickom jazyku. Cieľom je ľuďom povedať viac predovšetkým o najnovších výsledkoch bádania v tejto lokalite.

[color=#ff0000]­Súvisiace články [link=http://www­.zvolen24.sk/clan­ky?extend.134906_Kon­troverznu-chatku-na-Pustom-hrade-maju-v-lete-zburat]Kontroverznú chatku na Pustom hrade majú v lete zbúrať[/link] [link=http://www­.zvolen24.sk/clan­ky?extend.134687_Zvo­lenske-skoly-dosluzili:-Predavaju-sa–za-statisice]Zvolenské školy doslúžili: Predávajú sa za státisíce[/link] [link=http://www­.zvolen24.sk/clan­ky?extend.133845_Zvo­len-ukryval-staroveke-poklady–Pozrite-si-to---]Zvolen ukrýval staroveké poklady. Pozrite si to…[/link] zvolen24.sk/tasr Foto: webnoviny

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM