Stanislav Černák Rôzne

Chodník na Záhonku opravujú: Po pár rokoch bol v dezolátnom stave, nový má vydržať 50 rokov!

Pred ôsmimi rokmi vybudovali na Záhonku smerom k Domovu dôchodcov chodník pre chodcov. Ten však už posledné obdobie bol v katastrofálnom stave. Momentálne ho rekonštruujú.

Ilustračný obrázok k článku Chodník na Záhonku opravujú: Po pár rokoch bol v dezolátnom stave, nový má vydržať 50 rokov!
Zdroj: TASR

Chodník bol už dlhšie v dezolátnom stave, tak sa ho mesto rozhodlo zrekonštruovať. „V týchto chvíľach ho opravujeme. Rekonštrukcia chodníka by mala trvať ešte 2 týždne,“ povedala pre Zvolen 24 Anna Bešinová, vedúca Odboru výstavby, životného prostredia a dopravy.

Ako ďalej prezradila Bešinová, v podstate pôjde o urobenie nového chodníka so zámkovou dlažbou a obrubníkom. Osem rokov je však veľmi krátka doba na skoro úplný rozpad chodníka. „Pred 8. rokmi to bolo robené zrejme narýchlo kvôli Domovu dôchodcov. Ťažko sa mi je k tomu vyjadrovať, keďže vtedy som ešte nepracovala na mestskom úrade,“ objasnila Bešinová a pokračovala, „Neviem, prečo to vtedy spravili tak nepodarene. Verme, že nový chodník vydrží aspoň 50 rokov.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM