Správy

Chránená krajinná oblasť Poľana oslavuje: Chystá sa malá slávnosť a veľké stretnutie

Na Poľane sa stretnú ochranári, lesníci, primátori, starostovia, poľovníci, poľnohospodári, gazdovia a spoločne si pripomenú výnimočnosť tohto územia.

Ilustračný obrázok k článku Chránená krajinná oblasť Poľana oslavuje: Chystá sa malá slávnosť a veľké stretnutie
Zdroj: EASYFOTO TASR/Karin Ošvárthová

Chránená krajinná oblasť (CHKO) Biosférická rezervácia (BR) Poľana oslavuje v týchto dňoch 40 rokov od svojho vyhlásenia. Výročie pripomenie vo štvrtok (14. 10.) malá slávnosť. Bude to stretnutie s ľuďmi, ktorí sa dennodenne starali a starajú o jej prospech a rozvoj, uviedla to riaditeľka CHKO Poľana Vladimíra Fabriciusová.

Veľké stretnutie

„V rámci povolených opatrení sa na Poľane stretnú ochranári, lesníci, primátori, starostovia, poľovníci, poľnohospodári, gazdovia a spoločne si pripomenú výnimočnosť územia, v ktorom spoločne žijú a pracujú,“ priblížila.

Prírodné bohatstvo Poľany, najvyššieho sopečného pohoria Slovenska, očarilo v minulosti nielen významných slovenských umelcov, ale aj množstvo odborníkov, najmä prírodovedcov širokého zamerania. „Práve vedecké výskumy vytvorili pevné základy, na ktorých stavala požiadavka ochrany územia,“ zdôraznila Fabriciusová.

Viac o Poľane sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Chránená krajinná oblasť Poľana na úchvatných zimných záberoch
14
Galéria
Zdroj: EASYFOTO TASR/Karin Ošvárthová
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM