Správy

Chystáte sa do zvolenskej nemocnice: Dajte si POZOR, časť cesty a chodníka uzatvorili

Pre možné ohrozenie zakázali prechádzať okolo budovy autám aj chodcom. Obchádzka bude podľa nemocnice vyznačená dočasným dopravným značením.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa do zvolenskej nemocnice: Dajte si POZOR, časť cesty a chodníka uzatvorili
4
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Pri zvolenskej nemocnici uzatvorili časť cesty a chodníka, ktoré vedú k poliklinike. Pacienti tak musia na vstup do polikliniky a na detské oddelenia využívať hlavný vchod v areáli nemocnice. V piatok o tom informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

Pripomenula, že opatrenie urobili pre havarijný stav starej, nevyužívanej budovy kotolne. „Ide o statickú poruchu časti budovy, ktorá je v tesnej blízkosti verejnej miestnej komunikácie a chodníka. Na základe tohto zistenia bol informovaný vlastník budovy, ktorým je Banskobystrický samosprávny kraj,“ uviedol vedúci technicko-prevádzkového úseku nemocnice Vladimír Čaňo. Dodal, že pre možné ohrozenie zakázali prechádzať okolo budovy autám aj chodcom. Obchádzka bude podľa nemocnice vyznačená dočasným dopravným značením.

„Budovu kotolne nemocnica nevyužíva, stavba praská a hoci je podopretá betónovými piliermi, jej aktuálny statický stav sa ešte zhoršil vplyvom poveternostných podmienok,“ zdôraznila riaditeľka zvolenskej nemocnice Ľudmila Veselá s tým, že na mieste bol situáciu posúdiť statik. Ako poznamenala, budovu bude potrebné pravdepodobne zbúrať. „Prosíme všetkých pacientov, návštevníkov nemocnice aj obslužné a dodávateľské subjekty o rešpektovanie zákazu parkovania, pohybu a dodržiavanie obchádzok,“ uzavrela.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Pri zvolenskej nemocnici uzatvorili časť cesty a chodníka
4
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM