Správy

Chystáte sa do zvolenskej nemocnice? Pred vstupom vás skontrolujú vojaci

Uniformovaní vojaci pomáhajú pri vstupe rýchlym, bezproblémovým a bezpečným usmernením pacientov, ktorí prichádzajú do zvolenskej nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa do zvolenskej nemocnice? Pred vstupom vás skontrolujú vojaci
3
Galéria
Zdroj: TASR

Pre súčasnú epidemiologickú situáciu stoja od pondelka pred vstupom do zvolenskej nemocnice vojaci. Príslušníci Ozbrojených síl SR pomáhajú tak, že do zariadenia nepustia nikoho so zvýšenou teplotou. Informovala o tom hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavlíková, pod ktorú nemocnica patrí.

Uniformovaní vojaci pomáhajú pri vstupe rýchlym, bezproblémovým a bezpečným usmernením pacientov, ktorí prichádzajú do zvolenskej nemocnice. Spolu je na tomto mieste deväť vojakov. V spoločnom pavilóne sú štyria, v poliklinike sú traja a dvaja robia administratívnu činnosť, uviedla Pavlíková.

„Využili sme ponuku Ministerstva obrany SR a požiadali o pomoc Ozbrojené sily SR. Dohliadajú aj na dodržiavanie odstupov v čakárňach, pomáhajú tiež s administratívnymi činnosťami v mikrobiologickom laboratóriu a na odberovom mieste,“ uviedla riaditeľka zvolenskej nemocnice Ľudmila Veselá.

Nemocnica aj naďalej robí plánované operácie bez obmedzení. Podľa hovorkyne funguje toto zariadenie v štandardnom režime, od konca septembra však platí zákaz návštev pacientov. Z preventívnych dôvodov trvá tento stav aj naďalej, aby sa medzi ľuďmi nešíril nový koronavírus.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Zdravotníkom vo zvolenskej nemocnici pomáhajú aj vojaci
3
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM