Jozef Sliacky Hokej

Cíger: Určite to nie je pre mňa jednoduchá situácia

Slovan Bratislava je tradičným hokejovým rivalom Zvolena. Túto sezónu sa mu nedarí a pohybuje sa v dolnej polovici tabuľky. Nastane obrat k lepšiemu po príchode staronového trénera Zdena Cígera? Čo-to naznačuje v rozhovore, ktorý poskytol agentúre SI

**Dlho ste uvažovali nad ponukou od vedenia Slovana Bratislava viesť tím? ** Sú veci, o ktorých človek nemôže váhať. Som človek, ktorý keď vidí podobnú situáciu, tak neváha. Určite to nie je ani pre mňa jednoduchá situácia. O týchto veciach človek nemôže veľa rozmýšľať. Od malička som sa riadil vždy vnútorným pocitom. Čím viac človek špekuluje, tým viac je to horšie a horšie. Zareagoval som preto spontánne a povedal áno.

Bolo ťažké sledovať posledné vystúpenia Slovana, v ktorých sa mužstvu nedarilo? ** Inak sa na zápasy pozerá z tribúny, inak priamo od ľadu, zo striedačky. Osobne si nepamätám podobnú situáciu v Slovane ako teraz. Určite sa z toho budeme musieť dostať. Určite nás čaká veľa práce, neľahké rozhodnutia. Viem, že to nebude jednoduché. Pre mňa je to však veľká výzva, keď človek môže pomôcť zlepšiť stav. ** Máte veľa skúseností z hráčskej, ale už aj trénerskej kariéry. S viacerými novými zverencami ste v minulosti hrával. Bude to pre vás výhoda? Niekedy je to výhoda, inokedy zasa nevýhoda. Všetko ukáže až čas. Záleží len na hráčoch ako sa s touto situáciou vyrovnajú a čo si z nej zoberú. S chalanmi sa dá hovoriť, každý z nich má špecifickú povahu. Je to na nás, aby sme ich dali dokopy a dokázali ich motivovať k lepším výsledkom. ** Ponechali ste si v realizačnom tíme doterajšieho asistenta Miroslava Miklošoviča. Neuvažovali ste o niekom inom? ** Dohodli sme sa s Mirom Miklošovičom, s ktorým mám dlhoročný vzťah. Poznám ho ako hráča i ako kolegu trénera. Pridal sa k nám aj Miro Mosnár, ktorý nám bude na pomoci. Poznáme sa všetci, bude to dobrý variant. Čas však ukáže, či to bolo správne a či to bude fungovať. ** Ako to vyzerá so zmenami v kádri? Diskutovali ste s vedením klubu aj o nich? ** Všetko sa zomlelo v pondelok neskoro večer po zápase, v utorok sme sa stretli tesne pred tréningom. Za tak krátky čas sa veľké zmeny robiť nedajú a nevyriešime všetko, čo by sme chceli. Chcem vidieť hráčov z môjho pohľadu, musím ich vidieť ako trénujú, čo robia na ľade. Pokúsime sa vytvoriť inú atmosféru v kabíne, možno časom prídu aj zmeny v kádri. Je to však všetko narýchlo, treba vyriešiť veľa vecí.

**Vaše menovanie je ešte čerstvé. Kde súčasný Slovan najviac tlačí topánka? ** Nechám si ešte čas, bolo by zbytočné sa teraz k niečomu vyjadrovať. Sám sebe by som si robil zle. Treba trocha mužstvo uvoľniť, hráči sú v strese, napätí a potom aj hra nie je najlepšia. Ešte neviem, aký kľúč na zlepšenie použijem, je ich veľa. Potrebujem sa dostať dovnútra, spoznať niektoré veci. Za krátky čas sa nedá povedať, čo chceme robiť. Musím absolvovať prvé tréningy, na ktorých nebudeme robiť zmeny, necháme hráčov vypotiť sa a nech sa ukážu. S kolegami si následne sadneme a potom uvidíme, čo ďalej“.

Zhováral sa Peter Pašuth, SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM