Správy Samospráva

Čo bude s petíciou o parkovaní vo Zvolene? Toto tvrdí mesto

Predlžovanie lehoty na vybavenie sa nepáči predsedovi petičného výboru Pavlovi Krajčimu.

Ilustračný obrázok k článku Čo bude s petíciou o parkovaní vo Zvolene? Toto tvrdí mesto
Zdroj: Dnes24.sk

Petícia za spôsob výberu parkovného vo Zvolene bude predložená na májové rokovanie mestského zastupiteľstva. Uviedol to hovorca mesta Martin Svatuška. „Lehotu na vybavenie petície zákon stanovuje na 30 dní, je však možné ju predĺžiť až na 60 dní,“ dodal.

Čo na to predseda petičného výboru?

Predlžovanie lehoty na vybavenie sa však nepáči predsedovi petičného výboru Pavlovi Krajčimu. Na otázku, či mu mestský úrad vo Zvolene potvrdil, že sa ňou bude zaoberať v máji, odpovedal, že nepotvrdil.

„Dokonca natiahol čas zo štandardných 30 dní až na 60 dní, čiže hrozí, že to môže dať až na jún. My sme sa v tejto veci obrátili na hlavného kontrolóra mesta a prokuratúru, aby zrušili toto rozhodnutie, teda aby dali odporúčanie, že mesto pri predĺžení lehoty konalo nezákonne,“ pripomenul.

Ďalšie aktuálne správy

Dočkáme sa v máji?

Petíciou za spôsob výberu parkovného vo Zvolene sa poslanci na svojom aprílovom rokovaní zastupiteľstva nezaoberali. Prerokovanie bodu chcel do programu zaradiť poslanec Ľubomír Zdút-Šťastný, mestský parlament však jeho návrh neschválil. „Chceli sme ju prerokovať, pretože je určená mestskému zastupiteľstvu,“ povedal poslanec. „Prečo ju mesto blokuje a prečo nám tento bod nepredložilo? Celé to vyzerá groteskne. Tu musia rozhodnúť poslanci, nie mesto,“ zhrnul.

Petícia mala 1 115 podpisov od obyvateľov Zvolena a 119 podpisov od obyvateľov iných obcí a miest Zvolenského okresu. Spolu ich tak bolo 1 234. Mestskému úradu ju petičný výbor odovzdal 15. apríla. Zatiaľ totiž nie je známe, ako bude fungovať prevádzka parkovacieho systému vo Zvolene po tom, ako sa v júni skončí platnosť zmluvy so spoločnosťou EEI, ktorá trvala desať rokov. Zvolenský viceprimátor Vladimír Lupták na aprílovom rokovaní zastupiteľstva spomenul, že mesto je pripravené prevziať parkovací systém do svojej správy v takom rozsahu, v akom je dnes. „Budeme sa tomu venovať v máji,“ doplnil.

Podľa Krajčiho petíciou chcú docieliť, aby mestský úrad pri všetkých rozhodnutiach týkajúcich sa výberu parkovného, správy parkovacieho systému a parkovacej politiky vo Zvolene prihliadal na pripomienky verejnosti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality zo Zvolena

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM