Martina Jančiarová Kultúra Kultúra

Čo prinesie nový týždeň vo Zvolene a okolí? 10 tipov na relax a zabavenie sa

Hľadáte odreagovanie po práci či program počas dovolenky? Netreba pátrať ďaleko. Zvolenčania o akcie nebudú mať núdzu.

Ilustračný obrázok k článku Čo prinesie nový týždeň vo Zvolene a okolí? 10 tipov na relax a zabavenie sa
Foto: Nicole Regecová

PELÍŠKY (BAŽANT KINEMATOGRAF)

15. augusta 2016 o 21:00, Námestie SNP

Posledným premietaným filmom na námestí budú Pelíšky od režiséra Jana Hřebejka. Dej je zasadený do konca šesťdesiatych rokov a rozpráva príbehy starnúcich rodičov, dospievajúcej mládeže a malých detí.

KORÁLIKY NIELEN Z KLOKOČA

Do konca augusta v čase otváracej doby Lesníckeho a drevárskeho múzea

Ľudia sa už od nepamäti túžili skrášľovať a to aj pomocou rôznych ozdôb. Na výrobu šperkov používali najmä prírodné materiály. V Lesníckom a drevárskom múzeu máte do konca augusta jedinečnú možnosť navštíviť výstavu, v ktorej nájdete koráliky nielen z Klokoča. Vystavené sú tu ozdoby aj z Ameriky, Afriky, Oceánie či Austrálie.

JOGAgust vo Fun zóne

Každú augustovú stredu o 7:00, Fun zóna ( Námestie SNP)

Ak máte pocit, že ste celí dolámaní, už dlho ste sa nehýbali či žijete v každodennom strese, zastavte. Najlepšie rovno na zvolenskom námestí priamo vo Fun Zóne. Každú stredu počas celého augusta tam bude prebiehať cvičenie jogy so skúsenou lektorkou.

NA BICYKLI S ARCHITEKTOM

18. augusta 2016 o 16:00, Mesto, Zlatý Potok

Vo štvrtok pokračuje séria cyklojázd s mestským architektom Petrom Kaššom. Budete mať možnosť bicyklovať sa s odborníkom a dozvedieť sa viac napríklad o cyklistických chodníkoch v meste. Počas týchto jázd si na vlastnej koži vyskúšate, čo v meste funguje a čo treba ešte vylepšiť.

COUNTRY ZÁHRADA

19. augusta 2016 o 18:00, Park Ľudovíta Štúra

Piatok bude vo Zvolene venovaný country hudbe a westernu. V Parku Ľ. Štúra sa totiž od 18:00 môžete tešiť na zábavu v štýle divokého západu. Vystúpia hudobné skupiny Candy Floss, Pacipacifik, Mariachi Sin Fronteras a zlatý klinec programu skupina Zelenáči. Tešiť sa môžete aj na sprievodný program a vystúpenie westernovej skupiny Túlavý vlci.

FRIDAY NIGHT PARTY

19. augusta 2016, Nočný bar Hotela Poľana

Aj tento piatok si pre vás Nočný bar Hotela Poľana pripravil party. Tentokrát pod názvom Friday night party. Do tanca vám bude hrať DJ Strela, tak sa určite príďte zabaviť.

BEH OKOLO VODNEJ NÁDRŽE MÔŤOVÁ

20. augusta 2016 o 10:00, Športový areál Orlík

V sobotu sa uskutoční už druhý ročník úspešného bežeckého podujatia Beh okolo vodnej nádrže Môťová. Všetci nadšenci behu sa stretnú o 10:00 pri športovom areáli Orlík, aby si odbehli trasu dlhú 7,7 km. Pôjde sa po komunikáciach každého druhu – od asfaltových až po lesné cestičky. Po štyroch kilometroch na bežcov bude čakať malé občerstvenie.

MINISTRY PARTY

20. augusta 2016, Ministry of fun

Ani túto sobotu vás miestny klub Ministry of fun nenechá sedieť doma. Pripravenú majú, tak ako každý víkend, poriadnu party. Počas noci vám do tanca budú hrať DJ Mustee a DJ Vinci, ktorý príde až z Talianska.

STAČÍ CHCIEŤ, STAČÍ MAŤ RÁD (VÝSTAVA)

Od 12. 7. 2016 do 26. 8. 2016 v čase otváracej doby Lesníckeho a drevárskeho múzea

Do 26. augusta máte možnosť navštíviť výstavu prác, ktoré vytvorili klienti DSS Symbia. V Lesníckom a drevárskom múzeu nájdete všetko, čo klienti vyrobili, od keramiky až po pletené vecičky. Výstava pripomína 25 rokov poskytovania sociálnej služby v DSS Symbia.

TAK SI TU ŽIJEME (VÝSTAVA)

Do 2. septembra 2016 od 8:00 do 16:00, Galéria na Tehelnej

Do konca letných prázdnin si môžete prísť pozrieť skvelú výstavu výtvarníka Jána Kovalíka, ktorej diela sú vystavené v Galérií na Tehelnej. Určite sa zastavte vychutnať si kus dobrého umenia, ktoré poteší oko a pohladí dušu.

Čítajte tiež:

FOTO: Novinka na zvolenskom námestí: Pri Fun zóne pribudol unikátny detský vláčik

Zvolenský muzikant Pavel otvorene: U nás sa nepozerala telka, ale počúvala hudba

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Zvolena
10
Galéria
Foto: Oliver Kuklovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM