Martina Jančiarová Kultúra

Čo prinesie prvý júnový týždeň do Zvolena? 10 tipov na relax a zábavu

Ani sme sa nenazdali a už nám na dvere klope jún. Aj na prelome mesiaca sa vo Zvolene môžeme tešiť množstvo zaujímavých akcií. Prinášame vám ich prehľad v jednom článku.

Ilustračný obrázok k článku Čo prinesie prvý júnový týždeň do Zvolena? 10 tipov na relax a zábavu
Foto: Nicole Regecová

TEMNÉ KECY

30. mája 2016 o 19:30, Dom kultúry ŽSR

Najdrsnejšia Stand up comedy show na Slovensku – Temné Kecy opäť útočia! Vyzbrojení dávkou humoru mieria do Zvolena, kde ich dychvyrážajúce vystúpenie môžeš zažiť v Dome Kultúry ŽSR. V silnej zostave sa vám predstavia spíkri – Ivo Ladižinský, Jerry Veľmajster Szabo, Fučo Mariňák Rybička a Kúzelník Talostan.

KRST KNIHY: ALICA RYNKE – NA HRANE

30. mája 2016 o 16:00, Krajská knižnica Ľudovíta Štúra

Vo zvolenskej knižnici sa uskutoční krst knihy mladej spisovateľky, Alice Rynke, ktorá pochádza z Dudiniec, žije a pracuje vo Veľkej Británii. Jej kniha je príbehom mladých a naivných dievčat, ktoré sa rozhodnú vycestovať za hranice s nádejou lepšieho života. Avšak sa mýlia, pretože im prevádzači vezmú pasy, predajú ich a dievčatá čaká ťažký osud.

VÝSTAVA MALIEB MIROSLAVA BÁRDIHO

31. mája 2016, Stará radnica

Zaujímate sa o umenie a máte radi balady? V tom prípade je pre vás ako stvorená výstava Miroslava Bárdiho, ktorú možno navštíviť v mesiaci máj. Autor obrazov tvoril vo veľkej miere na tému balád, ktoré sa rozhodne oplatí vidieť. Ak ste tak ešte neurobili, výstava je pre vás otvorená v Starej radnici.

ALICA V KRAJINE ZA ZRKADLOM

1. júna 2016 o 15:30, Europa Cinemas

V stredu oslavujú deti svoj deň a tak ich môžete zobrať do kina na pokračovanie obľúbenej rozprávky Alica v krajine zázrakov. V pokračovaní Alica po niekoľkých rokoch nájde zrkadlo, cez ktoré prejde do Krajiny zázrakov. Stretáva tam svojich starých priateľov, avšak uletený Klobučník potrebuje jej pomoc. Ako sa príbeh skončí, to už zistíte v kine.

CHARLIEHO TETA (BRANDON THOMAS)

2. júna 2016 o 21:00, Nádvorie zámku

V predpremiére veselohry Charlieho teta, ktorá sa odohrá na Zvolenskom zámku sa vrátite aspoň na chvíľu do študentských čias. Dej sa totiž odohráva v záhradách Oxfordskej univerzity, kde študenti čakajú na príchod brazílskej milionárky, tety jedného z nich. Teta však mešká a študenti si preto musia poradiť sami.

JAZZOVÝ VEČER

3. júna 2016, Nočný bar Hotela Poľana

Ak si radi spríjemníte čas jazzovými tónmi, potom určite nemôžete v piatok chýbať v bare Hotela Poľana, kde sa bude jazz hrať. Večer vám týmito tónmi spríjemní Valér Miko trio. Neváhajte a príďte privítať víkend aj týmto spôsobom.

DEŇ SÍDLISKA ZVOLEN ZÁPAD

4. júna 2016 od 9:00, Námestie mládeže Zvolen- Západ

V sobotu sa uskutoční už 8. ročník podujatia Deň sídliska Západ. Pripravený je pre vás bohatý program či už športový, alebo kultúrny. Tešiť sa môžete na kapelu L.U.S.K, hráčov HKM Zvolen alebo na zvolenského rapera Marksa.

WEEKEND CLUBBING

4. júna 2016 o 23:00, Ministry of fun Zvolen

Ani túto sobotu vás miestny klub Ministry of fun nenechá sedieť doma. Pripravenú majú, ako každý víkend, poriadnu party. Počas noci do tanca budú hrať DJ MUSTEE a DJ IZZY. Príďte sa zabaviť na tanečný parket.

ZVOLENSKÉ KORZO

5. júna 2016 od 17:00, Námestie SNP

Už v nedeľu budete môcť popoludní na námestí zažiť jedinečnú atmosféru Zvolenského korza. Program je pripravený pre dospelých, ale aj pre najmenších. Na hlavnej scéne sa predstaví speváčka Natália Hatalová, Marks či tanečná skupina Wanted. Večer sa môžete zas tešiť na koncert Dana Heribana. A ako bonus sa na korzo môžete doviesť zadarmo v retro autobuse.

DIVADELNÁ TVÁR ĽUDOVÍTA ŠTÚRA

Do 31. mája 2016 v čase konania divadelných predstavení, DJGT Zvolen

Ak ste ešte nenavštívili výstavu venovanú Ľudovítovi Štúrovi, neváhajte a určite zájdite. V budove zvolenského divadla sú vystavené panely, ktoré poukazujú na vzťah Ľudovíta Štúra k divadlu a vzťah divadla k nemu.

Čítajtie tiež:

Najmenší Zvolenčania sa majú na čo tešiť. 9 akcií, špeciálne na oslavu MDD

Prvé FOTO z Dní mesta Zvolen: Námestie v centre ožilo, čo zabodovalo u Zvolenčanov?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM