Kultúra

Čo prinesie tento týždeň v našom meste? Prehľad akcií, ktorými bude žiť Zvolen

Počasie nám praje a september vo Zvolene sa stále nesie v duchu letnej zábavy na čerstvom vzduchu. Neváhajte a vyrazte s nami do mesta!

Ilustračný obrázok k článku Čo prinesie tento týždeň v našom meste? Prehľad akcií, ktorými bude žiť Zvolen
18
Galéria
Foto: Dnes24.sk / Zdroj: Dnes24.sk

TKANIE NA DOŠTIČKE

11.09., POS

Strávte čas s rodinou a vyskúšajte si svoju šikovnosť v remeselnej dielni pre verejnosť. Netradičná tvorivá zábava pochádzajúca z tradičného slovenského remesla je tu pre všetkých, ktorí sa chcú zabaviť a naučiť niečo nové.

QUIZ

12.09. o 18:00, Makrónka café, Zvolen

V strede týždňa si môžete preveriť svoje vedomosti. Neseďte iba doma pri televíznych súťažiach a zapojte sa do akcie aj vy. V malej kaviarničke v centre mesta je tu pre všetky hlavičky vedomostný kvíz.

BEŽ A VYHRAJ

13.09., Námestie SNP Zvolen

Námestie SNP vo Zvolene sa v štvrtok premení na bežeckú dráhu. Neváhajte a prevetrajte tiež svoje kosti!

ŠANSÓNOVÝ KONCERT

13.09. o 18:00, Makrónka café, Zvolen

Chceli by ste si večer s priateľmi poklebetiť a odreagovať sa v podniku pri dobrej hudbe? Modernú hudbu, cez ktorú sa prekrikujeme, už väčšina z nás vníma ako hlučnú kulisu. Šansónová speváčka Mariana Fekiačová vnás však vnesie do čias, kedy sa šasón ozýval z každého klubu a živá muzika sa premenila na večernú zábavu.

MECHÚRIK A KOŠČÚRIK

14.09. o 18:00, Park J.D. Matejovie, Zvolen

V parku J.D. Matejovie sa aj vaše ratolesti môžu na chvíľu stať ozajstnými hercami. V interaktívnom divadielku Mechúrik a Koščúrik si najmenší prídu na svoje.

JACKOVE 1. NARODENINY

14.09., Meštiansky dom, Zvolen

Nemusíte mať tortu, aby ste oslávili Jackove narodeniny. Oslávencom je totiž náš krásny novo-zrekonštruovaný Meštiansky dom, ktorý oslavuje prvý rok od oficiálneho otvorenia. Na oslave prebehne prezentácia partnerov podujatia. Najmenších čaká odpoludnie plné zábavy. Nebudú chýbať napríklad tvorivé dielne, športové aktivity, maľovanie na tvár a hlavne cirkus Saule.

DEDIČSTVO KAROLA VEĽKÉHO

14.09. – 9.12., SNG Zvolenský zámok

Výstava exponátov v galérii Zvolenského zámku bude od tohto piatku naozaj výnimočná. V čase od 14. septembra až do 9. decembra máte aj aj vy jedinečnú možnosť oceniť výnimočnú krásu a historickú hodnotu Svätoštefanskej koruny. Na Zvolenskom zámku znovu ožijú časy minulé, kedy mestám panovali mocní králi.

FINE ŠK BUKOVINKA ZVOLEN VS. MEDOKÝŠ MARTIN

15.09. o 11:00, Hokejbalové ihrisko 7. ZŠ, Zvolen

Nielen domáci zo sídliska, ale všetci fanúšikovia hokejového športu či hokejbalu môžu prísť podporiť svojich hráčov na ihrisko 7. ZŠ a rozbehnúť naplno víkend pri akčnom hokejbalovom zápase.

MEMORIÁL BOHUSLAVA KRAUSA

15.09. o 11:00, Športová hala 9. ZŠ, Zvolen

V športovej hale 9. ZŠ sa bude hrať volejbal. Memoriál Bohuslava Krausa prináša očakávaný turnaj, kedy si prídu na svoje všetci priaznivci volejbalu.

DEŇ S ÚTULKÁČOM

15.09., Lunterov ranč, Kráľová pri Zvolene

Septembrové dni sú ideálne na rodinné prechádzky v lone prírody, kedy nezabúdame ani na štvornohých členov. Prežite deň plný nefalšovanej detskej radosti so psíkmi z útulku, ktorí sa aspoň na chvíľu stanú súčasťou milujúcej rodiny.

TÚRA PO HREBENI RADHOŠŤSKEJ HORNATINY

15. – 16.09. o 5:02. vlaková stanica vo Zvolene

Klub železničných cestovateľov pozýva všetkých odvážlivcov na dvojdňovú túru po hrebeni Radhošťskej hornatiny. Dobrodružný výlet vlakom zo Zvolena až na Moravu bude mať svoj cieľ v kostol sv. Cyrila a Metoda na vrchole Radhošť .

OLYMPIÁDA VO VARENÍ BRYNDZOVÝCH PIROHOV 2018

16.09. o 9:00, Nám. SNP Zvolen

Nedeľa sa bude niesť v znamení tradičnej Slovenskej zábavy. Klasický rezeň vymeňte za tradičné slovenské pirohy. Doprajte si poriadnu nedeľnú porciu a zapojte sa aj vy do rodinnej súťaže vo varení bryndzových pirohov. Olympiáda je spojená s biatlonom nielen pre hendikepovaných, ktorým bude po športovom výkone chutiť o to viac.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Jeseň vo Zvolene
18
Galéria
Foto: Dnes24.sk / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM