Eva Drugdová Rôzne Správy

Čo všetko Zvolenčania zverejňujú na sociálnej sieti? Prečítajte si ich priznania

Mnohí ľudia využívajú sociálnu sieť na zverejnenie svojich priznaní či príhod, ktoré zažili v uliciach nášho mesta. Čo všetko sa objavilo na známej stránke?

Ilustračný obrázok k článku Čo všetko Zvolenčania zverejňujú na sociálnej sieti? Prečítajte si ich priznania
20
Galéria

Na známej sociálnej sieti môžete nájsť všeličo a nedávno sme vám priniesli úsmevné priznania zvolenských vysokoškolákov. Nájsť tam však môžete aj skupinu pod názvom Priznania Zvolenčanov, v ktorej obyvatelia nášho mesta vyjadrujú svoje názory a zážitky z bežného života. Stránka má už takmer 8000 fanúšikov a tí anonymne zverejňujú svoje priznania. Nie sú to len sťažnosti, ale aj úsmevné príhody či úvahy na zamyslenie. Zopár sme ich pre vás povyberali.

Úsmevné príhody

Chodím s priateľkou štyri týždne. Včera mi oznámila, že je v štvrtom mesiaci.

V MHD sa dievčatko postaví rýchlosťou blesku a hovorí: „Sadnite si, ujo.“ Jej pohľad smeroval na mňa. Dúfal som, že to drobné dievčatko škúli, no neškúlilo. Vedel som, že raz to musí prísť, ale nečakal som to tak skoro. Nedávno som oslávil 29 narodeniny

Bol som na benzínke. Natankoval som za 50 eur. Teda konkrétne za 49 aj nejaké drobné, aby som nemusel rozmieňať stovku. Pri kase som z vačka vytiahol zloženú bankovku, dal som ju na pult a povedal to je dobre. Predavačka sa opýtala, či vážne. Prv mi napadlo, že sa jej to zdalo málo, no v aute som zistil, že päťdesiatka bola v opačnom vrecku. Dal som jej stovku.

Pokojne som si šiel do Európy na nákupy. Vojdem do podzemných garáží, zaparkujem, vystúpim z auta. Rozhliadnem sa okolo seba, či nejde auto a môžem prejsť a zastaví sa mi srdce. Vysvetlí mi niekto, na čo policajti merajú rýchlosť v podzemných garážach? Chápem, že tam nesneží, jedlo a záchody majú blízko a že garáže sú vysoko nehodový úsek, ale aj tak.

Na zamyslenie

Ahojte, neskutočne ma desí, ako sú ľudia negatívne naladení (ja nemám to, nemám peniaze, nemám partnera, mne to nejde, ja som na dne, život nie je fér atď.). Ľudia, ak už len toto čítate, máte neuveriteľné bohatstvo! Prečo? Mate zdravý zrak, vďaka ktorému si toto môžete prečítať. Viete čítať, máte počítač, notebook, smartfón, pomocou ktorého si toto môžete prečítať. Máte prístup na internet či už vlastný alebo cez wifi. Máte čas, ten drahocenný čas, ktorý tak rýchlo beží, keď si stíhate prečítať toto priznanie. Ľudia, zastavte sa čo len na minútku a uvedomte si každý jeden, aké veľké máte bohatstvo.

Žijeme v dobe, kde 14tka chodí s 20 ročným, kde ide všetko cez peniaze. Kde sa každý spor rieši radikálne, kde ide česť a hrdosť bokom. Kde sa hodnota človeka meria v sumách, kde kamarát predá kamaráta, kde alkohol rozbíja rodiny, mladí chalani vidia svoju silu iba vo svaloch, dievčatá sa skrývajú za make up. Čím máme viac vymožeností, tým sa nám žije horšie. Čím viac liekov máme, tým viac ľudí je chorých. Ľudia si prestávajú vážiť samých seba a čo je horšie i druhých. Žijeme v dobe, kde morálne hodnoty sú zriedkavosť.

Dnes som si bol večer zabehať a kým som to rozdýchaval a pil vodu, oproti mne išiel párik. Muž držal za ruku ženu, ktorá bola na vozíku. Išla z nich tak úžasná energia, že som mal chuť pokračovať ďalej v behu. Za minútu na to, išla za nimi rodinka. Nádherná blondínka s krásnymi dlhými nohami, namakaný chlap a medzi nimi malé blonďavé dievčatko. Rodinka ako vystrihnutá z módneho časopisu a predsa pôsobili chladne a znechutene. Celkom opačne ako ten prvý pár. Tak čo to vlastne aj ja hľadám? Neviem si vybrať z množstva krásnych žien. Mám krátko po 30tke a predsa som sám, keďže na každej hľadám niečo výnimočné. Áno, som debil, viem. Ak by som raz ja skončil na vozíku, moja ruka bude prázdna. Snáď ešte nie je neskoro.

To sa len tak nevidí

Po práci som nastúpil do autobusu a zviezol som sa 2 zastávky. Nastúpil taký deduško. Okamžite som sa postavil a uvoľňoval mu miesto. No on ma chytil za plece a stlačil naspäť na sedadlo. Povedal, že som celý deň pracoval aj na jeho dôchodok, tak nech si oddýchnem, kým prídem domov za rodinou. Bol som chvíľku v šoku.

Dnes ráno, keď som sa pozrel do schránky, tak som bol milo prekvapený. Chcem sa teda poďakovať osobe, ktorá mi vrátila peňaženku s dokladmi a kartami. Dokonca v nej zostali aj všetky peniaze, ktoré som tam mal. Rád by som sa ti poďakoval osobne, lebo toto sa naozaj vidí málokedy. Môžeme ísť aspoň na kávu.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Letné dni na zvolenskom námestí
20
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM