Jakub Forgács Správy

Continental chce vo Zvolene postaviť nový sklad. Stáť má približne 4 milióny eur

Objekt v predpokladaných nákladoch 4 milióny eur má vyrásť v areáli súčasného závodu, v lokalite s názvom Motúzy. Čítajte viac!

Ilustračný obrázok k článku Continental chce vo Zvolene postaviť nový sklad. Stáť má približne 4 milióny eur
4
Galéria
Zdroj: TASR

Automatizovaný sklad odliatkov pre výrobu komponentov brzdových systémov automobilov plánuje do polovice budúceho roku postaviť zvolenský závod nemeckej spoločnosti Continental. Objekt v predpokladaných nákladoch 4 milióny eur má vyrásť v areáli súčasného závodu, v lokalite s názvom Motúzy.

Ako sa píše v zámere spoločnosti, ktorý predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie, tzv. EIA, investícia spočíva v prístavbe novej skladovej plochy k existujúcemu hlavnému výrobnému objektu. „Objekt bude slúžiť pre uskladnenie surových odliatkov pred ich opracovaním vo výrobnom procese pri výrobe brzdových strmeňov,“ píše sa v zámere.

Súčasťou objektu bude priestor na vykladanie odliatkov z nákladných automobilov, ich kontrolu, prípadne triedenie, zároveň aj priestor na prípravu kontajnerov s odliatkami pred transportom do výrobného procesu.

Sklad odliatkov bude pozostávať z automatického skladu s výškovými regálmi s kapacitou uskladnenia 8500 europaliet a dvojpodlažnej budovy pre príjem, výdaj a triedenie skladovaného tovaru. Celková úžitková plocha má mať približne 2400 m2.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Continental Zvolen
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM