Zuzana Vajayová Rôzne

Cyklojazda histórie tento rok prechádza až siedmimi krajinami

Celkom sedem európskych krajín prejdú tento rok účastníci Cyklojazdy histórie, ktorá je predzvesťou tradičného výstupu na Pustý hrad nad Zvolenom.

Podujatie sa koná už po desiaty raz a cyklisti počas neho vždy vychádzajú zo Spišského hradu, českého Slavkova, poľskej Wisly a maďarského Vyšehradu a končia na Pustom hrade.

Tento rok je však cyklojazda doplnená o ďalšiu vetvu, ktorá má začiatok vo francúzskom Štrasburgu. Podľa jedného z účastníkov cyklojazdy Pavla Valenta z francúzskeho sídla Európskeho parlamentu už pred pár dňami vyrazilo osem cyklistov. Štyri vetvy, vychádzajúce z krajín V4 majú ďalších približne 70 účastníkov.

Cyklisti, ktorí vyrazili z Francúzska, sa postupne zastavili pri viacerých pamiatkach a od rieky Rýn sa vydali k prameňu Dunaja. Zhruba 1450-kilometrovú trasu si rozdelili do desiatich etáp. Od prameňa Dunaja smerovali na nemecký Regensburg a ďalej na Linz a Viedeň.

Po prekročení slovenskej hranice by sa pri Štúrove mali spojiť s vetvou cyklistov, ktorí vyrazia z Vyšehradu. Všetci by mali doraziť na Pustý hrad v sobotu 3. septembra.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM