Marcel Mojžiš Hokej

ĎAKUJEME, CHLAPCI. Zvolen pokoril Košice, sme majstri!!!

A je to tu! Zvolenčania po skvelých výkonoch vybojovali majstrovský titul. Stalo sa tak po tom, čo pokorili hokejistov z Košíc! V piatom finálovom zápase hokejovej play off extraligy sme zdolali HC Košice 2:1. Radujeme sa tak z druhého titulu majstra Slovenska po 12 rokoch!

Ilustračný obrázok k článku ĎAKUJEME, CHLAPCI. Zvolen pokoril Košice, sme majstri!!!
Zdroj: TASR

Košičania si osudový zápas, ktorý ich mal ponechať vo finálovej sérii, nádejne rozohrali. V 3. min Svitana zľava presne z bodu vhadzovania prekonal Šimka a spečatil tak vydarený úvod, na ktorý sa určite veľmi spoliehali. Zvolenčania akúsi ospalosť dosť skoro zažehnali, prebrali ich najmä viaceré šance a vynútený tlak.

Prvý rozruch

O úplne prvý vzruch sa postaral v 2. min hosťujúci Boltun, keď sa za pukom usilovne, no márne naťahoval pred Šimkovou bránkou. Zvolenský márny strelecký koncert išiel na vrub viacerých, trebárs Puliša v 11. min, v dobrej pozícii nezakončil Hertl, nepresne mieril o ďalšiu minútu neskôr Škvaridlo, keď Hylák nepresne rozohral a aj pokus Juraška v 14. min do poloprázdnej bránky len ovial svätyňu Hyláka. Košičania trpezlivo čakali na ďalší úder a neboli od gólu ďaleko.

V 16. min v oslabení Haščák nestačil v prečíslení zakončiť rýchlu akciu a Slovák zasa neskrotil neposlušný puk v samostatnom nájazde v 17. min tak, ako chcel. Škvaridlova šanca tesne pred prestávkou v presilovke opäť stroskotala na nervóznych rukách a Hylák nemal so strelou problém. Marek Slovák v 23. min opäť číhal pred bránkou Zvolena a znovu ho puk úplne neposlúchol. Domáci kypeli snahou vyrovnať, k zakončeniu sa však nedostávali a akcia P. Zuzina v 29. min len rozpohybovala Hyláka.

Aj Ľ. Zuzin v 31. min prinútil Hyláka k vážnejšiemu zákrokú, podstatné však bolo, že skóre sa nemenilo a úsilie domácich efekt neprinášalo. Jenčík a Haščák v 33. min tak trochu zachraňovali útočnú česť hostí, neustále čakajúcich na rýchly výpad, ktorým by aspoň na chvílu nechali vydýchnuť vlastnej obrane. V 34. min Boltunova šanca v prečíslení zdvihla divákov zo sedadiel, radosť však vypukla v 36. min na opačnej strane. Podkonického pokus s tečom Štrbáka doplachtil parabolou do bránky a začínalo sa odznova.

Smolu si Košičania umocnili aj v 40. min, mierne dezorientovaný Haščák pred bránkou nahrávku Pašeka netrafil a do šatne si odkorčuľovali ‚rytieri‘ v mierne lepšej nálade. V tretej tretine sa čakalo na gól ako na spasenie a Podkonického strela zblízka z prvej po polminúte hry olizla zvonka pravú žŕdku. V 51. min po zráške s Michalom Chovanom zostal na ľade ležať otrasený brankár Hylák, no gól mohol padnúť v 52. min do zvolenskej bránky, nebyť Brabencovej záchranárskej hokejky po strele Jenčíka.

Bitka v poslednej sekunde

Naprázdno vyznela aj následná košická presilovka i kombinácia Slováka s Jokeľom. O titule Zvolena rozhodla hokejka Brabenca 1:32 min pred koncom a na tento gól už nestihli Košičania zareagovať. Na power play sa odhodlali minútu pred koncom, osem sekúnd pred koncoém netrafil ešte prázdnu bránku v brejku Podkonický a v záverečnej sekunde vypukla navyše bitka Marcinka s Brabencom.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM