Stanislav Černák Hokej

Ďalší pohyb v kádri HKM: Za Zvolen si už nezahrajú dvaja hráči, problémom bola kondička

Klubový web HKM Zvolen dnes informoval o tom, že v kádri úradujúceho majstra Slovenska už nefiguruje český obranca Jan Platil. V skúške neuspel ani Fín Heikkilä.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší pohyb v kádri HKM: Za Zvolen si už nezahrajú dvaja hráči, problémom bola kondička
Zdroj: Webnoviny.sk

Platil prišiel pod Pustý hrad koncom októbra a v drese HKM odohral 10 extraligových zápasov. Pôsobenie v majstrovskom tíme ukončil s bilanciou jeden gól, jedna asistencia a dvanásť trestných minút. „Hráč dostal určitý čas dohnať kondičné resty, ktoré u neho boli,“ vyjadril sa pre klubový web tréner Július Šupler a pokračoval, „Nárast Platilovej výkonnosti nebol podľa našich predstáv, od legionára očakávame, že bude hrať v prvej – druhej päťke, čo nenaplnil.“

Jan Platil odcestoval zo Zvolena v stredu popoludní, deň pred ním klub opustil aj Fín Rami Heikkilä, ktorý bol v HKM na týždňovej skúške. „Fínsky obranca sa vrátil domov, pretože na skúšku prišiel kondične nepripravený. Čo sa týka Platila, ďakujeme mu za služby a prajeme veľa úspechov na novom pôsobisku. Namiesto neho bude dostávať viac príležitostí zvolenský odchovanec Michal Pospíšil,“ prezradil generálny manažér Milan Čanky.

„Mužstvo sa dáva dokopy po zdravotnej i hernej stránke, čo je na začiatku druhej polovice základnej časti veľmi potešujúca správa. Doplniť ho plánujeme ešte o jedného strelca a mám už nejaké predstavy o tom, kto by to mohol byť,“ dodal Čanky na záver.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM