Nicole Regecová Kultúra

Deň detí pri Zvolene nie len pre najmenších: Robo Mikla, lukostreľba aj dynamická ukážka hasičov

V neďalekej obci sa bude konať Deň detí s naozaj bohatým program. Na svoje si ale neprídu len detičky. Akcie budú aj pre tínedžerov, no nudiť sa nebudú ani dospelí. Čo všetko je pripravené?

Ilustračný obrázok k článku Deň detí pri Zvolene nie len pre najmenších: Robo Mikla, lukostreľba aj dynamická ukážka hasičov
Zdroj: Festival Prednášam teda som

Už v sobotu 28. mája bude v obci Sása pripravené nadupané podujatie s názvom KulturPark. Venované je oslavám Medzinárodného dňa detí, no užijú si ho aj starší.

Akcia začne športovým turnajom zručnosti pre deti do 15 rokov na multifunkčnom ihrisku. Ako informoval Radovan Hladký z občianskeho združenia 3kART, ktoré podujatie spoluorganizuje, nasledovať bude nohejbalový turnaj tímov.*** „V Parku mládeže čaká na návštevníkov od 12:00 statická a dynamická ukážka hasičskej techniky a vozidiel, ukážka výcviku športovej a služobnej kynológie, statická ukážka výstroja a výzbroje vojaka, ukážka historického výstroja a výzbroje, lukostreľba i tvorivá dielňa,“*** vymenoval.

Novinkou v parku je fun-zóna, ktorej krytý priestor ponúkne návštevníkom čajovňu s knižnicou, detský kútik, spoločenské hry, stolný futbal, airbrush tetovanie a maľovanie na tvár. Uskutočnia sa tam aj dva samostatné programy. O 14.00 to bude Poobedný čaj s múzou, kde si na svoje prídu už aj starší. Hosťom totiž bude spevák a textár Róbert Mikla, známy z ešte prvej série Slovensko hľadá Superstar. Po 15:00 príde na rad rozprávka Šašo, múdrejší ako kráľ v podaní Divadla Hotel Maria.

Program v parku ukončí ukážka historického šermu. Súčasťou KulturParku je aj výjazdový odber krvi Národnej transfúznej služby SR z Banskej Bystrice, ktorý je určený, samozrejme, výlučne dospelým. „V príprave a realizácii podujatia nachádzame pomoc a spoluprácu s miestnym Dobrovoľným hasičským zborom obce Sása i s profesionálnymi zbormi z regiónu,“ vysvetlil Hladký.

Celkový program nájdete na plagáte akcie v našej fotogalérii!

Čítajte tiež:

Remeselné stánky, no hlavne krásne kone. Čo prinesú záprahové preteky pri Zvolene?

Kam za zábavou cez posledný májový víkend? Jeden klik a akcie vo Zvolene máte ako na dlani

Foto: ilustračné

Deň detí v Sáse
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM