Jakub Forgács Správy

Deň hygieny rúk zaujal. Techniku správneho umývania si prišli osvojiť stovky Zvolenčanov

Počas Dňa hygieny rúk zavítalo do nemocnice viac ako 300 záujemcov, ktorí si prišli bezplatne osvojiť správnu techniku a návyky pri umývaní rúk.

Ilustračný obrázok k článku Deň hygieny rúk zaujal. Techniku správneho umývania si prišli osvojiť stovky Zvolenčanov
2
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Nemocnica Zvolen zorganizovala podujatie zamerané hlavne na prevenciu a edukáciu. Počas Dňa hygieny rúk zavítalo do nemocnice viac ako 300 záujemcov, ktorí si prišli bezplatne osvojiť správnu techniku a návyky pri umývaní rúk.

Nemocnica Zvolen i tento rok zaradila do kalendára svojich aktivít podujatie zamerané predovšetkým pre širokú verejnosť. Umývanie rúk je najjednoduchší a najefektívnejší spôsob, ako zabrániť vzniku a šíreniu rôznych infekcií. Dôkladná hygiena rúk chráni aj pred respiračnými a ďalšími chorobami nazývanými tiež choroby špinavých rúk, ako sú hepatitída (žltačka) typu A i rôzne ochorenia hnačkového charakteru.

„Rád by som touto cestou poďakoval všetkým, ktorí navštívili zvolenskú nemocnicu a venovali svoj čas dôležitej činnosti ako je umývanie rúk. Obzvlášť vítame záujem miestnych škôl a škôlok, pretože už pri najmenších deťoch vidíme niektoré zlozvyky, ktoré je potrebné zmeniť. Naopak vítame, keď sú deti od útleho veku vedené k samostatným hygienickým návykom. Vzhľadom na záujem verejnosti, vieme už dnes avizovať, že akciu v rámci Dňa hygieny rúk určite zopakujeme aj o rok,“ uviedol riaditeľ nemocnice Ján Belanský.

V OBRAZOCH: Deň hygieny rúk zaujal 300 návštevníkov vo zvolenskej nemocnici
2
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM