Nicole Regecová Kultúra

Deň sídliska Západ so zásahom hasičov aj zvolenskými kapelami. Čítajte prví, čo sa chystá!

Už čoskoro mestská časť Zvolen - Západ ožije. Pre ľudí je pripravený veľkolepý celodenný program. Jeho detaily a zaujímavosti exkluzívne opísala jedna z hlavných organizátoriek. Pozrite sa, čo vás čaká!

Ilustračný obrázok k článku Deň sídliska Západ so zásahom hasičov aj zvolenskými kapelami. Čítajte prví, čo sa chystá!
Zdroj: Občianske centrum Západ

Ôsmy ročník podujatia Deň sídliska Západ sa už nezadržateľne blíži. Ako vždy, hlavným organizátorom je Občianska iniciatíva Zvolen – Západ. Neformálne združenie je v meste známe svojou činnosťou najmä v oblasti kultúry. Okrem toho sa snaží zlepšovať a vytvárať podmienky pre krajšie a plnohodnotnejšie bývanie na spomínanom sídlisku. Komunitná organizátorka Sanja Nikolov prezradila viac o tohtoročnom bohatom programe.

Veľkolepý začiatok

Slávnostné otvorenie bude prebiehať v doobedňajších hodinách o 10:00. „Pozvanie na otvorenie prijala pani primátorka, viacerí mestskí poslanci a ďalšie osobnosti Zvolena, ktoré nás chodia každoročne podporiť,“ vysvetľuje Sanja. Svoje umenie predvedie tanečná škola Zuzana Dance. A následne sa predstaví zvolenské divadlo Zelienka s predstavením O hlúpej žene: „Bude sa možné aj odfotiť s hercami. Detičky z toho majú radosť.“

Pre tých najmenších budú v átriu ZŠ prichystané rôzne stanoviská, kde v rámci spĺňania úloh dostanú pečiatky. Po úspešnom absolvovaní všetkých tvorivých dielničiek, bude pre každé dieťa pripravená sladká odmena. V rovnakom čase bude prebiehať aj akcia Poď, budem ti čítať. „Tým podporujeme, aby sa deťom znova viac čítalo, lebo na to sa už zabudlo. Príde aj Artfórum z Banskej Bystrice a odprezentuje nejaké knižky. Minulý rok bolo veľmi zlaté, keď sa väčšie deti samé chytili čítania a čítali tým menším. Ale najväčšiu radosť z toho asi mali rodičia,“ smeje sa komunitná organizátorka.

Autentický zásah hasičov

„Každý rok sa snažíme pridať niečo nové, ale aj niečo, čo sa ľuďom overene páči z minulých rokov a stáva sa tradíciou. Takže aj tento krát začneme skoro ráno o 9-tej stolnotenisovým turnajom, ktorý je vždy veľmi obľúbený. Prídu nie len bežní sídliskoví hráči, ale aj kapacity, ktoré sú v slovenskom ping pongu dosť vysoko,“ prezrádza Sanja.

Okrem stolnotenisového turnaja, bude v športovom areáli IX. ZŠ prebiehať aj streetbalová súťaž. Od 11:00 do 13:00 sa na ihrisku ukáže Hasičský a záchranný zbor nášho mesta. Hasiči predvedú ukážky svojej práce a ťažkú techniku, pričom prídu na štyroch originálnych autách. Dokonca nafingujú autentický zásah pri hasení ohňa. Poobede sa predvedú aj zvolenskí skejtbordisti zo zoskupenia LowCost, ktorí si zasúťažia o najlepší trik.

Zvolenskí hudobníci

Od 16:00 sa začne program aj na hlavnom pódiu, ktoré bude umiestnené tradične na Námestí Mládeže. „Vždy dávame dôraz, aby išlo o zvolenské a sídliskové kapely. Tohto roku príde skupina L.U.S.K., raper Marks či Jana Filová&band. Uvidíte aj perfektné ukážky športovo-bojových umení. Na záver vystúpi country skupina Pacipacifik, na ktorú si ľudia snáď aj zatancujú, ako minulý rok,“ ozrejmuje hlavné body programu komunitná organizátorka.

Tešiť sa môžete na aj na ďalšie sprievodné akcie ako canisterapia, tombola, jazda na koňoch, skákací hrad, výtvarné dielne či spevácku skupinu Seniori Hron. Nenechajte si ujsť bohatý program Dňa sídliska Západ v sobotu 4. júna.

Plagát podujatia nájdete v našej fotogalérii!

Čítajte tiež:

Oslavy MDD vo Zvolene s bohatým programom: Rozprávkový chodník, hokejisti HKM aj lukostreľba!

Nedeľné korzá pod Pustým hradom nabité programom: Jozef Banáš, Dano Heriban aj známi Zvolenčania!

Foto: ilustračné

Plagát ku Dňu sídliska Západ
1
Galéria
Zdroj: Občianska iniciatíva Západ
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM