Stanislav Černák Správy

Desiatky výtlkov a rozbitá cesta: Sása a Dobrá Niva chcú, aby na opravu prispievali aj hasiči a vojaci

Cesta spájajúce dediny Sása a Dobrá Niva je hlavným dôvodom, prečo sa chcú samosprávy týchto dvoch obcí sretnúť s hasičmi a vojakmi z Lešti. Cestu využívajú aj tieto zložky, no opravy idú iba z obecných kasí.

Ilustračný obrázok k článku Desiatky výtlkov a rozbitá cesta: Sása a Dobrá Niva chcú, aby na opravu prispievali aj hasiči a vojaci
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Rokovanie s hasičmi a vojakmi z výcvikového priestoru Lešť chcú vyvolať obecné samosprávy v Sáse a Dobrej Nive. Dôvodom je miestna komunikácia, spájajúca tieto dve obce. Obe silové zložky cestu totiž často vyžívajú na svoje výjazdy či presuny, avšak náklady na jej opravu idú výlučne z pokladníc obcí.

„Túto cestu treba každý rok opravovať. Neustále je rozbitá, sú na nej desiatky výtlkov. Značne to zaťažuje našu obec, ale aj Dobrú Nivu, ktorá sa na financovaní spolupodieľa,“ povedala starostka Sásy Iveta Hladká.

Cesta je dlhá asi tri kilometre a ako skratku do okresného mesta ju často využívajú nielen obyvatelia Sásy, ale aj blízkych Pliešoviec.

„Chceli by sme zvolať stretnutie s vedením z vojenského útvaru Lešť a tamojšieho Hasičského a záchranného zboru. Vojaci a hasiči totiž využívajú túto cestu preto, že ich rozmerná technika sa nevojde pod železničný most na hlavnej ceste z Pliešoviec v smere na Zvolen, či Krupinu,“ priblížila.

Starostka verí, že na rokovaní nájdu riešenie a cestu budú v budúcnosti udržiavať už spoločne.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM