Marcel Mojžiš Rôzne

Deti po krutom týraní: Zásah kukláčov na vlastné oči!

Život im nadelil ťažký údel. Deti, ktoré boli týrané svojimi najbližšími či tie po tragických udalostiach, mohli na vlastné oči zblízka vidieť profesionálnu prácu zvolenských a banskobystrických policajtov. Kvíliace policajné autá, zásah kukláčov aj

V krutých chvíľach zažili aspoň trochu radosti! Počas letných prázdnin sa i policajti snažia spríjemniť a obohatiť program deťom v letných táboroch. V júli sa muži zákona z Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici a z Okresných riaditeľstiev PZ v Banskej Bystrici a vo Zvolene, zúčastnili hneď dvoch akcií.

Výdych v ťažkom údeli[/size][/co­lor]

Tých najmenších prišli potešiť do Kováčovej, kde v Bienskej doline združenie Štvorlístok deťom, zorganizovalo letný tábor. Ten bol určený naozaj pre tých najzraniteľnejších. **Oddych v ťažkom údeli v ňom našli chlapci a dievčatá zo sociálne odkázaných rodín, po tragických udalostiach či týrané deti. ** Policajti tiež zavítali do Tajova pri Banskej Bystrici, kde sa konal tábor „Štvorlístok“ pre onkologicky choré deti, ktoré sú pacientmi detskej onkológie v Košiciach.

Policajti v táboroch predviedli činnosti služobnej kynológie, akciu pohotovostného policajného útvaru a ukázať doniesli i svoje služobné autá a motorky. **Deti veľmi zaujali aj štvornohí kolegovia mužov zákona. Zoznámili sa s poslušnými a vernými policajnými psíkmi, ktoré sa im ukázali v tom najlepšom svetle. **Ukázali ako vedia plniť príkazy, ale keď treba i zadržať páchateľa.

Kukláči, majáky a streľba[/size][/co­lor]

Na ťažko skúšaných chlapcov a dievčatá nezabudli dokonca ani inak tvrdí kukláči. Pred ich nadšenými očami zinscenovali akčné ukážky zadržania ozbrojeného gaunera, pri ktorých nechýbala streľba a kvíliace majáky! **„Stretnutia policajtov s deťmi boli obojstranne prínosné a obohacujúce a za políciu sme radi, že sme aspoň malým dielom prispeli k spestreniu programu v takýchto táboroch,“ **povedala krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

SÚVISIACE ČLÁNKY: [link=http://www­.zvolen24.sk/clan­ky?extend.134545_A­ko-Pat-a-Mat:-Isli-kradnut,–prepadli-sa-do-obchodaku!]Ako Pat a Mat: Išli kradnúť, prepadli sa do obchoďáku![/link] [link=http://www­.zvolen24.sk/clan­ky?extend.133307_ZA­BERY-HR%C3%94ZY:-Tragicka-zrazka-4-tinedzerov-pri-Viglasi!]ZÁBERY HRÔZY: Tragická zrážka 4 tínedžerov pri Vígľaši![/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM